Осем кандидати се борят за четирите места.Общото събрание на прокурорите

...
Осем кандидати се борят за четирите места.Общото събрание на прокурорите
Коментари Харесай

Осем кандидати се борят за членове на Висшия съдебен съвет

Осем претенденти се борят за четирите места.

Общото заседание на прокурорите изслушва осемте претенденти за членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) от квотата на магистратите. Това е последното чуване, откакто следователите и съдиите излъчиха своите представители.

Общото заседание е планувано през днешния ден в 10:00 ч., като то ще стартира единствено в случай че има кворум. Регистрираните прокурори са малко над 1500, което значи, че в залата би трябвало да са повече от 750. Ако това не се случи събранието се отсрочва с един час и тогава стартира, без значение какъв брой души участват, предава Българска телеграфна агенция.

Сред кандидатите са ръководителят на Асоциацията на прокурорите и един от заместниците на основния прокурор Иван Гешев.

Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов, който е и ръководител на Асоциацията на прокурорите натъртва в концепцията си на независимостта на прокуратурата. Според него изваждането й от правосъдната власт би било заплаха, пред която би се изправило цялото българско общество. Николов дава поръчка да се опълчи на опитите на разнообразни кръгове да слагат прокуратурата под надзор. Според него Висш съдебен съвет би трябвало да е по-активен при разискването на законови промени.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР