Осем фирми са подали заявления за участие в обществената поръчка

...
Осем фирми са подали заявления за участие в обществената поръчка
Коментари Харесай

В ЦИК са подадени осем заявления за доставка на машини за гласуване

Осем компании са подали заявки за присъединяване в публичната поръчка на ЦИК за доставка на 9600 машини за гласоподаване. Кандидатите юридически лица са: ЛЕКС.БГ ЕАД е подала документи още на 26 ти ноември.

Следват "Сиела Норма " АД, "ЦАПК Прогрес Груп " АД, "Контракс " АД и "Екселор Холдинг Груп " ЕООД. "Български машини за гласоподаване " ДЗЗД е подала заявката си последна - две минути преди да изтече крайният период за подаване на документи, който беше в среднощ.

Физическите лица претенденти да доставят машините за гласоподаване са Михаил Димитров Вишанин (Mihail Dimitrov Vishanin) и Иван Величков Иванов (Ivan Velichkov Ivanov).

След като станаха ясни имената на подалите заявление за присъединяване в процедурата, ще би трябвало да се извървят всички юридически стъпки до подписване на контракта за доставка на машините за гласоподаване, като ще има период, в който участниците да добавят документи, в случай че имат пропуски.

След това ЦИК ще утвърди позволените и ще ги предложения за предварителни договаряния.

Следва отваряне, разглеждане и оценка на техническите и ценови предложения.

С решение на ЦИК ще се дефинира спечелилият в процедурата. Финалът е сключването на контракта.

В началото на идната година се чака ЦИК да подписа контракт с изпълнителя на публичната поръчка за доставка на 9600 машини за гласоподаване на идните парламентарни избори. Пределната цена е 36 милиона лв. без Данък добавена стойност.

Изборният кодекс изисква машина за гласоподаване да има във всяка секция с над 300 гласоподаватели на идния парламентарен избор.

В хода на процедурата по оценка пред ЦИК ще бъдат показани и модели на устройствата за гласоподаване, които оферират претендентите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР