Осем души са с повдигнати обвинения след специализирана операция срещу

...
Осем души са с повдигнати обвинения след специализирана операция срещу
Коментари Харесай

Осем души са с повдигнати обвинения след спецакция срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация

Осем души са с повдигнати обвинявания след профилирана интервенция против трафика на хора за полова употреба, оповестиха на своя уеб уебсайт от Министерство на вътрешните работи.

Действията са осъществени взаимно от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ и Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП), под наблюдението на Районна прокуратура – Плевен.

Специализираната полицейска интервенция е извършена предходната седмица. В хода на дейностите, осъществени на територията на столицата и областите Плевен, Ловеч и София, за период до 24 часа са арестувани 10 души.

При осъществените претърсвания на населявани от тях жилища са конфискувани движимости и документи, имащи отношение към предмета на закононарушение, пластики на карти, персонални документи на други лица, пари, златни украшения и моторни транспортни средства. На осем от арестуваните са повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения, свързани с трафик на хора. С разпореждане на наблюдаващия прокурор задържането им е удължено до 72 часа. Внесени са претенции за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Според събраните данни причинителите са употребявали принуждение и закани по отношение на жертвите, като на някои от тях са нанесени телесни повреди.

Работата по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР