Осем души, няколко от които от Хондурас, загинаха при сблъсък

...
Осем души, няколко от които от Хондурас, загинаха при сблъсък
Коментари Харесай

Осем загинали при мигрантско преследване в САЩ

Осем души, няколко от които от Хондурас, починаха при конфликт на две коли в южния американски щат Тексас, включващ хипотетичен контрабандист на мигранти, опитващ се да избегне арест, споделиха публични лица.

Полицията сподели, че водачът на бяла Хонда е превозвал петима мигранти без документи и се опитал да избяга от гонене по път на към 100 км от мексиканската граница. Когато минал около камион, той се сблъскал с друга кола, убивайки двойката вътре. Седем жертви починаха на място, а осма умря по-късно в болничното заведение, сподели представител на Тексаския департамент за социална сигурност пред Агенция Франс Прес. Няколко от мигрантите, убити в бялата Хонда, са от Хондурас, съгласно полицията.

Американските управляващи са заловили към 6 млн. мигранти на южната си граница, откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба през януари 2021 година , сподели в сряда министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас. Той добави, че от май управляващите са " отстранили или върнали " над 350 000 мигранти, които не дават отговор на критериите да останат в страната. Нелегалната имиграция се трансформира в главно политическо главоболие за Байдън, като републиканците го упрекват в небрежна гранична политика. Байдън изиска от Конгреса спомагателни 13,6 милиарда $ за подсилване на границата с Мексико и наемане на имиграционни сътрудници, юристи и чиновници по убежището. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР