Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла

...
Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла
Коментари Харесай

Екатерина Захариева осъди арестите на демонстрати, протестиращи в защита на Навални

" Осъждаме арестите на мирни стачкуващи, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат неотложно освободени. Свободата на кротичък митинг би трябвало да бъде зачитана ". Това в Туитър външният министър Екатерина Захариева.
По-рано денем полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота и употребява мощ, с цел да приключи митингите из страната, до момента в който десетки хиляди протестиращи желаеха освобождението на рецензия на Кремъл Алексей Навални, чиято брачна половинка е измежду арестуваните, предава Reuters.
 Полицията арестува над 1000 души в Москва на митингите в отбрана на Навални Полицията арестува над 1000 души в Москва на митингите в отбрана на Навални
Полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота и употребява мощ, с цел да приключи митингите из страната, до момента в който десетки хиляди прот...
Навални прикани своите поддръжници да стачкуват, откакто беше задържан предишния уикенд, при завръщането му от Германия за първи път, след както беше токсичен с нервнно-паралитичния сътрудник „ Новичок “. Властите предизвестиха хората да не взе участие в съботните митинги, като обявиха, че рискуват да се заразят скоронавирус, както и наказателно гонене и вероятно затвор за наличие на неразрешено събитие. В централната част на Москва, където кореспонденти на Reuters пресмятат, че минимум 40 000 души са се събрали в един от най-големите неразрешени манифестации от години, полицията е забелязана жестоко да задържа хора, качвайки ги в полицейски муикробуси.
Властите споделиха, че вземат участие единствено към 4 000 души. Някои протестиращи скандираха „ Путин е апаш “ и „ Позор “ и „ Свобода на Навални! “ Съпругата на Навални Юлия съобщи в обществените мрежи, че е била арестувана на митинга. Майката на Навални Людмила също беше на митинга. Някои от политическите съдружници на Навални бяха арестувани в дните преди митинга.
В същото време протекоха и митинги в България в отбрана на съветския опозиционер. Повече за тях -
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР