Осъдиха на 23 години затвор при първоначален строг режим рецидивиста

...
Осъдиха на 23 години затвор при първоначален строг режим рецидивиста
Коментари Харесай

23 г. затвор за рецидивист, изнасилил братовчедка си

Осъдиха на 23 години затвор при първичен непоколебим режим рецидивиста от Цар Калоян, упрекнат за обезчестяване, опит за ликвидиране и палеж, заяви представителят на Окръжния съд в Разград Илияна Банчева.

Състав на Разградския областен съд призна за отговорен и наложи едно общо наказване на 26-годишния за осъществените от него на 16 ноември 2021 година в Цар Калоян три закононарушения.

Подсъдимият опитал да убие 17-годишната си братовчедка, като действието е осъществено с особена свирепост и за да бъде скрито друго закононарушение. Отново в изискванията на рисков рецидив, се съвкупил с малолетната, като я принудил към това със мощ. Третото обвиняване е за това, че е запалил къщата, в която момичето живее. Пострадалата била открита в извънредно тежко положение и с действителна заплаха за живота, като след това се наложи ампутация на едната ѝ ръка. От съда напомнят, че подсъдимият два пъти е осъждан за сходни закононарушения през 2016 година и 2017 година, заради което две от обвиняванията се явяват в изискванията на рисков рецидив.

Делото се гледа от петорен правосъден състав по реда на съкратеното правосъдно разследване и при закрити врата.

За породените неимуществени вреди подсъдимият е наказан да заплати на потърпевшата сумата от 150 000 лв. ведно със законната рента до окончателното погашение. На бащата на момичето ще заплати 14 706 лв. за породените имуществени вреди в резултат на палежа.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд - Варна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР