Осъдиха двама за , пише 24 часа. Софийската градска прокуратура

...
Осъдиха двама за , пише 24 часа. Софийската градска прокуратура
Коментари Харесай

Осъдиха двама души за печатането на фалшиви пари във ВТУ

Осъдиха двама за, написа " 24 часа ". Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт против И. Н. и Д.А през 2021 година

Софийският градски съд призна за отговорен И.Н. на 20.04.2023 година Той е държал в два жилището в столичните квартали " Христо Смирненски " и " Младост " подправени пари. Открити са 18 171 бр. банкноти от по 100 щатски $. Д.А упрекната в съучастничество.

На четири други адреса в столицата криминалистите откриха материалите, които той употребявал за правене на подправените банкноти. За това закононарушение И.Н. бе наказан на три години затвор при първичен общ режим.

Подсъдимата Д.А. е приета за отговорна като съизвършител. Осъдена е на две години затвор, които са отсрочени с изпитателен период от четири години.

СГП стачкува присъдата в оправдателната ѝ част. Според прокурора съдът погрешно е разделил общата съучастническа активност на двамата подсъдими по мястото, където са открити и конфискувани обособените материални доказателства. Държавното обвиняване изиска и завишаване на наказванията на двамата подсъдими.

Предстои разглеждане на делото от Апелативен съд - София.

Припомняме, че, намираща се на тероторията на Висшето транспортно учебно заведение в София бе разрушена при акция на ГДБОП през 2021 г. От  тогава отхвърлиха единият арестуван да е работил на трудов контракт към тях, обяснявайки, че печатницата е била отдадена чартърен на комерсиално сдружение.
 Обвинението за печатницата за подправени пари във ВТУ влезе в съда
Обвинението за печатницата за подправени пари във ВТУ влезе в съда

Обвиниха 48-годишен и 54-годишна за направа на подправени долари и евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР