Орлин Владимиров, подсъдим за жестокото убийство на съпругата си Евгения

...
Орлин Владимиров, подсъдим за жестокото убийство на съпругата си Евгения
Коментари Харесай

Подсъдимият за убийството на Евгения призна вина, но опитва да го представи за нещастен случай

Орлин Владимиров, обвиняем за жестокото ликвидиране на брачната половинка си Евгения през 2021 година, свидетелства пред съда за първи път от началото на процеса.

Владимиров призна, че е лишил живота на младата майка, само че опита да показа обстановката за трагичен случай. За разлика от неговата версия, прокуратурата твърди, че мъжът е подготвял убийството и е уведомил авансово татко си за желанията си.

Бащата Пламен Владимиров също е упрекнат като помощник, тъй като е взел участие в укриването на натрупа на жертвата - затворена в куфар, изоставена на пусто място край Перник.

Физическият причинител на убийството твърди, че се скарал с Евгения по време на обяд. По думите му - жена му го е блъснала по главата и се е обърнала към кухненския плот, с цел да вземе чаша. Тогава той я хванал за ръката и за врата, като е почнал да я задушава.

Владимиров твърди, че в този миг двамата паднали, а Евгения блъснала главата си в ръба на шкафа на тв приемника. Тогава решил, че я е умъртвил и почнал да чисти мястото на престъплението, тъй че детето му да не види кръвта, когато се върне у дома.

Разследването демонстрира, че Евгения е била жива и можело да бъде избавена, само че Владимиров я е задушил с кухненско фолио, омотано към лицето ѝ, вместо да повика незабавна помощ.

Мъжът се е обадил на татко си - някогашен чиновник на ДАНС, с чийто персонален автомобил са закарали тялото на младата жена до хвостохранилище край Перник.

В продължение на към един месец приятелите и околните на Евгения се опитваха да я намерят, а брачният партньор ѝ се преструваше, че оказва помощ в полицейската интервенция.

Прокуратурата счита, че претекстът за нападението е ревнивост от страна на Владимиров, който си е разрешавал да следи връзката на жена си.

В четвъртък са планувани пледоариите на отбраната и прокуратурата, след което Софийският градски съд би трябвало да се произнесе.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР