Оризовата каша за кучета е естествен източник на енергия и

...
Оризовата каша за кучета е естествен източник на енергия и
Коментари Харесай

Как се приготвя ориз за куче

Оризовата каша за кучета е натурален източник на сила и жизнеспособност, която освен насища организма с витамини и минерали, укрепва костите и кръвоносните съдове, само че и почиства от отрови и нездравословни отлагания в чревния тракт.

Ветеринарите предлагат храненето на кучето с ориз (включително оризов бульон) при неприятно храносмилане (диария при кучето, повръщане при кучето), отравяне и дисбиоза. Той даже е особено включен артикул в състава на готовия изсъхнал фураж.

Консумирайки постоянно оризова каша, домашният любим става деен и радостен. Следователно този артикул е освен вероятен за консумация, само че е и даже желателно да се прибавя към храните за кучета допустимо най-често.

Вреди ли оризът на кучето?

Развъдчиците на кучета би трябвало да имат поради, че белият гладък ориз е освен ненужен (защото след обработката той губи по-голямата част от питателните вещества), само че и има и извънредно отрицателен резултат върху червата (поради високото наличие на нишесте), причинявайки запек на кучето и се счита за една от аргументите за затлъстяване при домашните любимци.

Работата е там, че в стомаха нишестето се трансформира в захар и последователно предизвиква отлагането на мазнини в организма. Ако кучето има запек, тогава ястията с ориз (особено бял полиран) като цяло би трябвало да бъдат понижени до най-малко.

Важно! Белият гладък ориз е нездравословен за кучета със затънал метод на живот. Тъй като нарасналото наличие на нишесте в продукта (особено при постоянно хранене) предизвика затлъстяване и нарушава действието на вътрешните органи. И при липса на физическа интензивност, това е двоен удар върху здравето на кучето.

 Как се подготвя ориз за куче

Алергия на кучето към ориз

Ако приказваме за алергии на кучето към ориза, тогава в редки случаи въпреки всичко е допустимо.

Основните признаци на алергична реакция включват:

- нарушавания на стомашно-чревния тракт (диария, повръщане);

- кихане и сълзене;

- сърбеж и кожни обриви при кучето.

За да разберете дали продуктът е източник на алергия при кучето, коства си да извършите тест за сензитивност, като преминете кръвен тест във ветеринарна клиника или просто наблюдавайте реакцията на животното, откакто яде ориз.

Предпочитаният вид е кафяв ориз, който, заради по-нежната си обработка, задържа по-голямата част от питателните субстанции и съдържа по-малко нишесте. Цената на кафявия ориз е малко по-висока, за разлика от белия.

 Как се подготвя ориз за куче

Как се подготвя ориз за куче?

Преди готвене, би трябвало да изплакнете добре продукта. Вари се 20-30 минути под компактно затворен похлупак.

Внимание!

Преди да започнете да храните кучето си с ориз, наложително се консултирайте с ветеринарен доктор. Не всеки вид е подобаващ за хранене на кучето. Освен това би трябвало да сте сигурни, че за породата на вашето куче сходен артикул е изцяло целесъобразен.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР