Ориенталското кафе или, както мнозина го знаят още, турско кафе,

...
Ориенталското кафе или, както мнозина го знаят още, турско кафе,
Коментари Харесай

Как да си направим вкусно ориенталско кафе без джезва

Ориенталското кафе или, както мнозина го знаят още, турско кафе, се прави в съответен съд. Най-често за правенето му се употребява съд, изработен от мед, именуван кафениче. Той се нагрява отмерено по цялата повърхнина и съгласно експертите същинско турско кафе може да се прави единствено в него. Но в случай че във кухнята нямате кафениче, знаейки някои от тайните на подготвяне на напитката, можете също толкоз сполучливо да сварите турско кафе.

За да извършите това, имате потребност от купа или различен съд, кафе на зърна и добра мелница.

1. Важно е кафето да се смила доста усърдно. Може да се употребяват зърна от веки тип кафе, само че размерът на смляното би трябвало да е доста тънък - по-ситен, в сравнение с за еспресо. След варене утайката от кафе би трябвало да прилича брашно.

2. Добавете смляно кафе към водата и разбъркайте. Напитката би трябвало да е задоволително мощна. Експертите нпо подготвяне на кафе предлагат да се придържате към съответствие 2-3 супени лъжици кафе на чаша вода.

3. Оставете кафето да къкри на сдържан огън. Когато напитката стартира да кипи, ще се появи огромна пяна. Веднага отстранете съда от котлона и изчакайте пяната да спадне.

4. След като спадне, повторете процеса. Това ще направи напитката доста по-силна. Повечето предписания за турско кафе изискват едно до три кипвания. Въпреки това, доста зависи от зърната: в случай че напитката придобие горчив усет след второто кипване, по-добре е да я загреете единствено един път.

Традиционно турското кафе се сервира в дребни чашки, само че може да се употребява и естествена чаша за кафе. Можете също по този начин да добавите надробен кардамон към напитката. Друг вид е да поставите шушулка кардамон в кафето, преди да го приготвите.

Въпреки че процесът на подготвяне на кафе не лишава доста време, заран е мъчно да се отдели толкоз време за всички негови детайлности, в случай че не ви е станало табиет. В резултат на това някои хора избират да пият вчерашното си кафе, до момента в който други подготвят огромна част от напитката, която се употребява за целия ден. Малко хора обаче знаят какъв брой дълго може да се съхранява готовото кафе. Най-добре е да си приготвяте прясно кафе всеки пък, когато ви се пие. Студеното кафе, даже и майсторски приготвено, не е толкоз привлекателно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР