Оргазмът при жените и мъжете е различно преживяване. Проучванията показват,

...
Оргазмът при жените и мъжете е различно преживяване. Проучванията показват,
Коментари Харесай

6 ежедневни навика, които влияят върху оргазма

Оргазмът при дамите и мъжете е друго прекарване. Проучванията демонстрират, че едвам към 25% от дамите съумяват да доближат до оргазъм по време на секс, до момента в който при мъжете процентът е доста по-висок – към 90%, написа bustle.com. Това слага към 75% от дамите в позиция да не съумяват да се насладят на висша кулминационна точка при съкровен акт.

Достигането до оргазъм е по-трудно при дамите заради редица анатомични и физиологични особености. Факторите, които въздействат са доста. Изследване от 2018 година, оповестено в Journal of Sex & Marital Therapy открива, че 58% от интервюираните дами признават, че не доближават до оргазъм поради стрес и безпокойствие.
свързани новини4770на 01.02.202110125на 13.09.2019
Като се прибавят и другите фактори, като здравословни проблеми, претрупан график, проблеми в връзките, оргазмът може да бъде още по-недостижим. Освен всички тези фактори има и някои ежедневни привички, за които не си давате сметка и които биха могли да понижават способността ви да получавате оргазъм по време на секс.

Недостатъчен сън

Липсата на сън въздейства мощно отрицателно върху нервната система, а тя е деен участник по време на секс. Умората и изтощението, незадоволителният сън могат да повлияят либидото, да понижат половото предпочитание и да създадат достигането до оргазъм по-трудно. За да имате по-интензивни и приятни полови прекарвания с пълностоен свършек се пробвайте да спите колкото се може повече.

Консумация на сирене и млечни артикули

Сиренето и млечните артикули сами по себе си не са нездравословни за здравето. Вредни стават, когато са имитиращи артикули или са обогатени с хормонални препарати. Те могат да повлияят върху способността да достигнете до оргазъм, както и да се намесят в хормоналния ви баланс и цялостното ви здраве.

Каране на колело

Карането на колело при дамите е малко рисковано, тъй като седенето на седалката има някои евентуални опасности за външните полови органи. Проучване от 2012 година на Texas A&M Health Science Cente открива, че дамите, които постоянно карат колело по няколко километра, имат по-осезаема загуба на сензитивност във вагиналната област.

Това се дължи на натиска, упражняван върху тази деликатна зона на тялото при каране на колело. Натискът върху тазовото дъно води до увреждане на нервните окончания, което понижава чувствителността по време на полов акт.

Не се чувствате добре в тялото си

Психо-емоционалното положение и настройката към личното тяло може да се окаже голяма спънка за отпущането по време на секс и достигането до оргазъм. Много дами имат терзания по отношение на външния си тип без облекла и това ги кара да не могат да се провиснал по време на секс. Това по косвен път въздейства отрицателно върху способността да получат оргазъм при сексуален акт, написа az-jenata.bg

Задържате нещата в себе си, премълчавате

Задържането на мисли и страсти оказва въздействие върху това по какъв начин се представяте в леглото и какви чувства достигате. Трудното постигане до оргазъм може да се дължи на обстоятелството, че имате задръжки в връзките, привикнали сте да криете възприятията си, не споделяте задоволително с колегата си.

Пиене на доста кафе

Въпреки че кофеинът е стимулант, в огромни количества той оказва нездравословно въздействие върху нервната система. Пречи на отпущането, понижава силата, прави ви сънливи и раздразнителни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР