Организмът ви моли за помощ – 15 симптома Човешкото тяло

...
Организмът ви моли за помощ – 15 симптома Човешкото тяло
Коментари Харесай

Организмът ви моли за помощ. Не пренебрегвайте тези симптоми!

Организмът ви моли за помощ – 15 признака

Човешкото тяло е необикновено – в това време то извършва доста значими процеси и в случай че нещо не е наред, несъмнено ще почувстваме нещо извънредно. Но доста от нас подценяват признаците, което може да докара до по-сериозни последствия. За да се предотврати това, е належащо да разпознавате сигналите, които организмът ви изпраща.

Суха кожа
Сухата кожа може да демонстрира, че не ви доближава витамин Е. За да компенсирате дефицита му, разнообразете диетата си с орехи, мазна риба и растителни масла.

Чупливост на косата и ноктите
Симптомът демонстрира дефицит на калий и витамини от група В. Те се съдържат в покълналите зърна, пълнозърнестите каши и пълнозърнестия самун.

Кървене на венците
Най-вероятно тялото изпитва дефицит на витамин С. Яжте повече чесън, плодове и зеленчуци. Можете също да пиете настойка от шипка или запарка от борови иглички.

Раздразнителност и малоценен сън
Свидетелстват за липса на калий и магнезий. Те се намират в сушените кайсии, кайсиевите пастили, цвеклото и сините сливи.

Спазми през нощта
Друг признак за дефицит на магнезий и калий.

Удебелена кожа на лактите
Ясен признак за дефицит на витамини А и С. Те се намират в оранжевите плодове и зеленчуци: моркови, тикви, домати, кайсии, сушени кайсии.

Яде ви се солено
В организма се е появила зараза или възпалителните процеси са се обострили. Не се колебайте и се консултирайте с доктор.

Яде ви се сладко
Възможно е да имате нервно безсилие и да имате потребност от бърза енергийна добавка – глюкоза. За да избегнете проблеми със стомашно-чревния тракт, яжте мед и мрачен шоколад.

Яде ви се прясна храна
Подобен признак може да демонстрира гастрит или проблеми с черния дроб. Прясната храна ще помогне за облекчение на спазмите и усмиряване на стомаха.

Всяка храна ви наподобява свежа
Може би това демонстрира меланхолия.

Ядат ви се семки
Тялото изпитва дефицит на антиоксиданти.

Яде ви се кисело
Самото тяло се нуждае от тези артикули, защото се нуждае от стимулация на черния дроб или жлъчния мехур. Включете в диетата си лимон и червени боровинки.

Яде ви се горчиво
Възможно е да имате проблеми с храносмилателния тракт. Тук е уместно доста нежно разчистване на организма.

Яде ви се люто
Пикантната храна подтиква храносмилането, само че тя би трябвало да се употребява в доста рационални количества и никога на празен корем.

Вижте още: Пожълтяване на лука – верните грижи ще предотвратят казуса

Ядат ви се морски блага
Най-вероятно страдате от изострен дефицит на йод в организма.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР