Организирани групи просяци тормозят минувачите на Главната улица в Пловдив,

...
Организирани групи просяци тормозят минувачите на Главната улица в Пловдив,
Коментари Харесай

На Главната пропищяха от наплив на просяци, обиждат и кълнат...

Организирани групи просяци тормозят минувачите на Главната улица в Пловдив, сигнализираха читатели на " Марица ". " Пресрещат те и непосредствено желаят пари. Ако им откажеш, незабавно стартират да те наскърбяват и кълнат. Да не приказваме какъв брой неуместно е посред пандемията от ковид някой да ти се навира в персоналното пространство ", описа 45-годишната Лидия Перунова, която работи в магазин в центъра. Според нея мургавите просяци отблъсквали и клиентите, като висели извън.



" Убедена съм, че не са просто изпаднали в бедност хора, а добре проведена група, тъй като съм виждала мъж, евентуално техен главатар, който ги разпределя и насочва заран къде да застанат. Най-възмутително е, че няколко дами употребяват и невръстни деца в тая зверска горещина, които разнасят, до момента в който просят ", прибавя 20-годишната Татяна Караджова, сервитьорка в кафене на Главната улица.

Според нея някои от търсещите подаяния роми са гастрольори, тъй като нейна другарка видяла същия сакат мъж и в Бургас преди седмица.

Тя е възмутена, че чиновници на полицията и общинската защита въобще не обръщат внимание на наглите просяци. По този мотив Караджова и още няколко нейни познати считат да насочат запитване до общината чия е отговорността въпросните групи да не тормозят жителите и по какъв начин могат да бъдат интегрирани.



Шофьори също недоволстват, че просяци изскачат пред колите им на най-натоварените кръстовища, което може да докара до тежки произшествия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР