Организирането винаги е било най-ефективният инструмент, който съм използвала, за

...
Организирането винаги е било най-ефективният инструмент, който съм използвала, за
Коментари Харесай

Ако планирате дългосрочно нещо, тялото ви се подготвя и няма да ви подведе в момента на събитието

Организирането постоянно е било най-ефективният инструмент, който съм употребила, с цел да пребивавам тук и в този момент. Знам, че това е повода, заради която към момента мога да работя доста часове през седмица и също по този начин да желая и сила да го върша.
Сигурна съм, че най-хубавият метод да организирате живота си е да си водите дневник, който ще употребявате както за персоналния си живот, по този начин и за работа. Най-често възнамерявам работните си каузи за една година, а персоналните - за няколко месеца. Хората постоянно се чудят по какъв начин го върша. Ще ви дам образец. Да предположим, че ме помолят да отида в Япония да чета лекции. В същия ден си задавам въпроса по какъв начин се усещам в този момент, при вземането на решение да пътувам за Япония следващата година. Ако настройката ми е - да, на драго сърце - незабавно се съгласявам.
Много хора ме питат от кое място знам, че ще мога да отида на това пътешестване след година. Представете си, в случай че изпратя известие на тялото си, че може да го направи и и то няма да ме подведе. Самият факт, че знае авансово за моите планувани пътувания, лекции и образования, му оказва помощ да се приготви. Това е повода да болен съм рядко.
Изминаха 28 години, в които пътувах и преподавах курса „ Слушай своето тялото “ и 50 години откогато възнамерявам графика си авансово. Не пропуснах нито една среща, даже и да имах ларингит, хрема или някакво друго заболяване. Спомням си, че през цялото това време ми се случи да анулира срещи единствено един път за една седмица заради азиатския грип. Оттогава физическите ми проблеми в никакъв случай не са били толкоз съществени, че да ми попречат да извърша контрактуваните отговорности. За мен това е добър метод да пребивавам тук и в този момент.
Освен това, преди да се съглася, постоянно ревизирам предлагането с възприятията си. Ако събитията ми попречат да извърша ангажиментите, надълбоко в себе си знам, че Вселената е подготвила нещо по-добро за мен и без боязън отхвърлям отговорностите си.
Същото важи и за писането на публикации и книги. Казвали са ми: може би пишеш единствено когато имаш ентусиазъм да присъстваш в сегашния миг? Всъщност получавам ентусиазъм, тъй като всички часове, които отстранявам за писане, са планувани в дневника ми. И това се отнася за всичко, което пиша: курсове, лекции, публикации за разнообразни списания или нова книга.
Сякаш предизвестявам вътрешния си БОГ, когато нуждая се от ентусиазъм. Така че се приготвям душевен за това. Когато пиша, стартирам със лист със задания, след което структурирам другите стадии от тематиката, за която би трябвало да пиша. Вдъхновението идва от единствено себе си, тъй като съм тук и в този момент. Човешкият контакт е доста скъп за мен, избирам да преподавам, в сравнение с да пиша. 
Всичко, което протоколирам в дневника си, ми оказва помощ да пребивавам в сегашния миг, тъй като аз сама вземам решение да направя това, което е написано в него. Затова съгласно мен е значимо да записвате всичко, което желаете да извършите. Способността ми да комбинирам работа с занимание и до през днешния ден ми носи доста наслада. Наистина нямам възприятието, че работя. По-скоро се усещам заета. Мога да кажа, че работя единствено тогава, когато върша нещо, което одобрявам не чак толкоз. Но това се случва единствено няколко часа седмично. Така че обичам това, което върша, и това ми разрешава да имам задоволително сила, с цел да съм в крайник с всичко.
В навечерието на идващия ден постоянно ревизирам какво написа в дневника ми. Благодарение на това по време на сън се акордирам психически. На сутринта минавам през листата, който нарекох „ Не е незабавно! “  Правете го, когато имате свободно време. Ако някои задания от този лист станат значими, аз ги предефинирам в дневника си. 
Ако се оплаквате, че в никакъв случай нямате време за себе си, знайте, че сходно отношение ви пречи да изживеете пълноценно всеки миг от живота си. Искрено имам вяра, че навикът да планирате всичко авансово оказва помощ да живеете всеки миг за себе си, тъй като вие сами го избирате. Не забравяйте, че даже да мислите, че вършиме нещо за различен човек, в случай че сте почтени със себе си, ще разберете, че на първо място го вършиме за себе си. Важно е да разберем, че единствено ние сме основателите на живота си.
От  книгата на Лиз Бурбо „ Как да останем млади и енергични “
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР