Организирането на работния ден може да бъде кошмар, особено ако

Организирането на работния ден може да бъде кошмар, особено ако ...

Съвети за това как да имаме по-продуктивен работен ден

Организирането на работния ден може да бъде кошмар, особено ако имаме много задачи, които трябва да правим, както често се случва. Можем ли да свършим невероятно количество работа за 8 астрономически часа? Да, ако плануваме правилно деня си, така че да вземем максимума от своята продуктивност. Вижте как да организирате деня си, така че да бъдете шампиони по продуктивност. 

1) Започнете със задачите, които изискват креативност и творческо мислене

Ако направите това на първия си работен ден, ще ви уволнят Ако направите това на първия си работен ден, ще ви уволнят
Мисълта за първия работен ден събужда у всеки известно безпокойство и вълнение. Нормално е да сме нервни и въпреки това не бива да се д...

На първо място трябва да започнете с всички задачи, които изискват от вас да имате свеж поглед над нещата. Може да е създаването на рекламен текст, проверка на отчет или нещо друго важно, което да изисква цялото ви внимание. Правете ги в тези часове на деня, в който мозъкът ви все още не е уморен и имате възможност да вложите творческа мисъл. Препоръчително е не повече от 3-4 часа от деня ви да отива в такава работа. След това може да не я вършите качествено и да допуснете грешки. 

2) Направете творческа пауза със срещи 

След това можем да минем на работните срещи. Нагласете всички срещи, които имате, за обяд или ранен следобед. Това е най-доброто време за провеждане на бизнес срещи - на живо и онлайн. Не ви съветваме да отделяте време след 16:00 за разговори. Ще бъдете прекалено уморени и може да загубите фокус. 

3) Прехвърлете "роботските задачи" 

Какво всъщност се случи с 6-часовия работен ден в Швеция? Какво всъщност се случи с 6-часовия работен ден в Швеция?
Швеция проведе експеримент с 6-часов работен ден, при който служителите работят по-малко, но с пълна заплата. 2-годишният тестов период...

От 16:00 до края на работния ден може да прехвърлите някакви задачи, които са свързани със събиране на данни, писане на мейли или друг тип машинална работа, за която не се иска да влагате голяма мисъл. Това е идеалното време за изпращане на оферти (с опция за закъсняло изпращане, разбира се). Тук не ви трябва творческа енергия, а и ще дойде като добра почивка след всички срещи, които сте направили.

4) 30 "творчески" минути 

В края на работния ден си отделете половин час, за да прехвърлите деня си и да помислите как процесите са можели да бъдат направени по-добре. Просто стойте и се фокусирайте върху нещо на работа, което бихте искали да подобрите. Тези вълшебни 30 минути време, което отделяте в концентрация и размисли могат да бъдат повод за създаването на страхотни идеи. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com