Организираната престъпност в Италия е реализирала оборот от 21,8 млрд.

...
Организираната престъпност в Италия е реализирала оборот от 21,8 млрд.
Коментари Харесай

Мафията в Италия върти аграрен бизнес за над €21 милиарда

Организираната престъпност в Италия е осъществила оборот от 21,8 милиарда евро от селскостопанска продукция през 2017 година. Това е с 30% повече спрямо 2016 година, оповестиха от най-голямата браншова организация в селскостопанския бранш на страната Coldiretti.

Производството, транспортът, разпределението и продажбата на хранителни артикули се е трансформирало в сериозен бизнес за заклеймяваните от Coldiretti селскостопански мафиотски групи. Според организацията локалните незаконни синдикати манипулират пазара на селскостопански артикули и храни посредством задушаването на цели браншове в сектора.

" Те дефинират цените на реколтата, ръководят транспорта и разпределението и управляват цели вериги супермаркети. Те убиват конкуренцията и законния свободен пазар, мачкат честните бизнесмени и компрометират в забележителна степен качеството и сигурността на продуктите ", акцентират от Coldirett, представени от AFP.

През януари тази година полицията в Италия и Германия арестува над 100 обвинени в границите на огромна интервенция против мафията, разбивайки незаконната империя на клана Фарао-Маринкола. Тя се е разраснала с помощта на контрола върху пекарския отрасъл в град Чиро, който е определян като нейна цитадела, написа sinor.bg.

След това мафиотите съумели да разработят скица за доставки на вино, сирена и зехтин за немски заведения за хранене. Подслушани от полицейските чиновници телефонни диалози разкриват, че бандата е заплашвала притежателите на заведения за хранене, пицарии и сладкарници, принуждавайки ги да купуват артикули от следени от нея компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР