Организираната престъпна група, срещу която полицията провежда спецакция в столичния

...
Организираната престъпна група, срещу която полицията провежда спецакция в столичния
Коментари Харесай

Престъпната група от „Орландовци” е свързана с клана Гольовците

Организираната незаконна група, против която полицията организира спецакция в столичния квартал „ Орландовци”, е обвързвана с клана Гольовците. Задържани са 15 души, сподели пред публицисти заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Утре ще стане ясно какъв брой души ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Столичната полиция работи по случая от 6-7 месеца.
Спецакция в „ Орландовци “ против незаконна група за опиати и грабежи Разследва се възможното присъединяване на двама чиновници на Второ РПУ в София
Дейността на незаконната група включвала разпространяване на опиати, грабежи, обири, занимавала се е даже с обири на релси и чупене на монументи в гробищния парк за по-късно хората да си платят, с цел да бъдат възобновени.

В интервенцията се е присъединила и дирекция „ Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи, защото има данни, че двама чиновници на Второ районно ръководство са част от незаконната група. По думите на Гешев тяхната активност се е изразявала с обезпечаване на „ чадър” при осъществяване на съответни закононарушения, само че не за покриване на случаи, а като действителна физическа защита при правонарушения.

При акцията, стартирала тази заран в 6 ч., е намерено оръжие, което ще бъде тествано.

Продължават претърсванията на десетки адреси. Почти целият квартал е блокиран от полицейски КПП-та.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР