Организираната акция по подаване на декларации със заявление за несъгласие

...
Организираната акция по подаване на декларации със заявление за несъгласие
Коментари Харесай

От ПП-ДБ организират саботаж, искат нови избори, заяви Теменужка Петкова

Организираната акция по подаване на заявления със заявление за противоречие за присъединяване в кабинет с министър-председател Мария Габриел от министри на ПП-ДБ аз я дефинирам единствено по един метод - бойкот.
Това е явно отвращение за сформиране на кабинет със министър-председател Мария Габриел и кабинет с мандата на ГЕРБ. ПП-ДБ ясно демонстрираха, че желаят избори. Това съобщи в Теменужка Петкова, зам. ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Това, което през вчерашния ден господин Василев изрече по адрес на Мария Габриел е неприемливо. Това е скандално. Със сигурност мога да кажа едно - Асен Василев в никакъв случай повече не би трябвало да бъде финансов министър. Никога повече той не трябва и няма да получи поддръжката на политическа партия ГЕРБ. Няма по какъв начин един мъж да назова една дама, една жена, една майка - " красивото лице на мафията ", скърбя, само че това е човек с достолепие, с безупречна известност, зам. ръководител на ЕНП, досегашен комисар за България и да бъде наименуван по този метод - това е неприемливо. Непростимо. Ние от ГЕРБ няма да допуснем този човек да попада по какъвто и да е било метод в кабинета.
Каквото и да направи като опрощение, не би довело до нищо. Страшно сме възмутени от това цялата парламентарна група. Той не може да разчита на каквато и да е било поддръжка от ГЕРБ ", акцентира Петкова.

Тя напомни, че през юни 2023 година е подписана декларация за ръководство на страната сред Мария Габриел и Николай Денков за идващите 18 месеца, разграничено на два мандата от по 9 месеца.

" Всички министри са осведомени за това какво следва оттук насетне и знае, че ще има такава ротация. Дал е своето единодушие, че ще бъде министър ", добави Теменужка Петкова.

Тя акцентира, че методът, по който министър председателят Николай Денков подаде оставка на 5 март без знанието на Мария Габриел и в нейно неявяване, също е индикативен.

" Това беше нечестен метод от тяхна страна. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР