Организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение и производство на

...
Организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение и производство на
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група печатала фалшиви долари и евро в изоставена механа

Организирана незаконна група, занимаваща се с разпространяване и произвеждане на пико и вещество, което е амфетамин е арестувана вследствие на акция на ГДБОП и профилирана прокуратура на територията на Габрово и Стара Загора.

ОПГ се състои от 5 лица, като всички през вчерашния ден са арестувани под стража от познавач съда. Едното от лицата, което е водач на групата за разпространяване на наркотичните субстанции се занимава и с производството на подправени банкноти. Това стана ясно от думите на основния прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Прокуратурата.

Задържани са печатарски машини с високо качество и за една има съмнение, че е укрита при предходна реализация като е била заровена в земята. Нито една от банкнотите не е стигнала до реализация. Подготвените плаки са за 50 и 100 доларови банкноти и банкноти от 100 евро. Имало е подготовка и за произвеждане на банкноти от 500 евро

Цацаров съобщи, че за една седмица са осъществени 4 операции- трафикът на емигранти в Свиленград, там се взимат ограниченията за неотклонение на двама от обвиняемите; трафик на бежанци на територията на няколко области, включително и София по по този начин наречения кюрдски канал - арестувани са 15 лица; добра реализация на военно окръжна прокуратура и ГДБОП, поради това, че един от арестуваните от интервенцията нощес за акцизни артикули е боец. Лицата, към 5 са арестувани. Иззетото количество е 2 тона алкохол без заплатен данък, дружно с количество тютюн и цигари.

Ръководителят на профилираната прокуратурата Иван Гешев посочи, че досъдебното произвеждане е формирано май месец. Най-интересните конфискувани неща при претърсването са към кг пико, пушка помпа и муниции, полицейски униформи, марихуана, няколко печатарски машини, 193 листа с отпечатани банкноти с номинал 100 евро, банкнота с номинал 500 евро, плаки с доларови изображения.

Една от печатните машини е можела да печата всичко включително и документи за идентичност. Нарколабораторията се е намирала в с. Долно Сахране, а печатницата на подправени банкноти в някогашна кръчма на име " Мустанг " в Габрово, която е била изоставена, стана още от думите на Гешев.

Лидерът на групата е бил в пандиза, излежава присъдата си, излиза и стартира да възвръща активността си. Цацаров не разкри името на водача на групата от оперативни съображения, че може да има още лица. При задържане си лицето е направило цялостни самопризнания за активността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР