Организирана престъпна група, занимавала се с рекет, е неутрализирана и

...
Организирана престъпна група, занимавала се с рекет, е неутрализирана и
Коментари Харесай

Задържаха тартор и 4-ма биячи от престъпна група за рекет в Перник

Организирана незаконна група, занимавала се с рекет, е обезвредена и в границите на извършените дейности са открити и арестувани водачът и четиримата участници в групата, работила на територията на Перник и Радомир. В интервенцията, извършена на 21 ноември от ГДБОП, са взели участие и чиновници на Дирекция " Жандармерия ".

Акцията е осъществена под наблюдението на Специализирана прокуратура със съдействието на Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор.

Според събраните досега данни по воденото следствие е открито, че групата е работила от януари 2016 година Ръководителят М. Е. и участниците Л.С., М.М., П. Н. и К.П. изнудвали длъжници на суми от 200 до 52 000 лева При минимум закъснение на заплащанията жертвите получавали закани, че ще бъдат пребити, колите им - запалени, а къщите им - взривени.

Един от потърпевшите бил застрашен с ориентиран в главата револвер, че в случай че не заплаща лихвите, ще бъде погубен освен той, само че и жена му и детето му. Силовите събирачи на задължения сами налагали спомагателни лихви поради просрочия, с цел да се облагодетелстват. Част от жертвите им са били измъчвани физически.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания на петимата участници в проведена незаконна група за рекет, закани и нанасяне на телесни повреди на длъжници към кредитни институции в Перник и Радомир. С постановления на прокурор им е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 23 ноември 2017 година, в Специализирания углавен съд бе импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража " за всеки от тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР