Организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала неистински официални документи, е

...
Организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала неистински официални документи, е
Коментари Харесай

Организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала неистински официални документи, е неутрализирана при спецоперация на ГДБОП

Организирана незаконна група, изготвяла и разпространявала неистинен публични документи, е обезвредена при профилирана интервенция на Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП). Петима са арестувани, двама от които в миг на договорка с подправени български паспорти. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Оттам прецизират, че профилираната интервенция по линия „ фалшификации “ е осъществена от чиновници на ГДБОП на 17 март. След като са събрали данни за проведена незаконна група, основана за правене и разпространяване на неистинен публични документи, антимафиотите пристъпили към дейности по необходимост по формираното досъдебно произвеждане. Спецакцията е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

В хода на сполучливата реализация са арестувани общо петима души, двама от които в миг на осъществяване на договорка с неистинен български паспорт. Последвали процесуални дейности на осем адреса в изискванията на необходимост, претърсвания на моторни транспортни средства и обиски. Иззети са подправени паспорт и шофьорска брошура, неистинен парични знаци (две банкноти с номинал 50 $ и една с номинал 5 евро), пет мобилни телефона, портативен компютър, принтер, два ламинатора, голям брой бели пластики с чип за правене на документи, листа с копирани изображения на данни от персонална карта. Открити са също самоделна пушка и револвер, елементи от друго оръжие и муниции с друг диаметър.

С полицейска заповед петимата арестувани са останали в ареста за период до 24 часа. На четирима от тях са повдигнати обвинявания, като единият е с наложена мярка за задържане до 72 часа. Действията по следствието не престават под управлението на прокуратурата, прецизират от пресцентъра на полицията в Шумен.

Оттам допълниха за Българска телеграфна агенция, че предстоят още дейности по изясняването на активността на проведената незаконна група в Шуменско.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен отчетеспад на закононарушенията и нарастване на разкритите престъпни деянияпрез 2023 г./БТА

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР