Организиран от група, която се бори за по-кратка работна седмица,

...
Организиран от група, която се бори за по-кратка работна седмица,
Коментари Харесай

Обединеното кралство въвежда експериментално четиридневна работна седмица

Организиран от група, която се бори за по-кратка работна седмица, само че без понижени заплати, опитът залага на 100% възнаграждение при 80% от настоящето работно време, плюс организация, която покачва продуктивността. Ще го управляват учени от университетите в Оксфорд и Кеймбридж, както и специалисти от Бостънския лицей в Съединени американски щати, в партньорство с мозъчния концерн Autonomy.

Участват най-разнородни компании - от разработчици на офис програмен продукт и компании за набиране на личен състав до благотворителни организации, дребна пивоварна и локален магазин за риба и чипс.

„ Правим това, с цел да подобрим живота на нашия личен състав и да бъдем част от една прогресивна смяна в света, която ще усъвършенства психологичното здраве и благоденствие на хората “, споделя един от предприемачите в опита, наблягайки, че интервалът след ковид-кризата е „ положително време ” за експериментиране на разнообразни работни практики.

Други участници в плана считат, че той е част от „ естественото развиване на метода, по който работим “, изключително за служащи с малко по-голям...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР