Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще заседава извънредно

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще заседава извънредно
Коментари Харесай

Организацията за забрана на химическите оръжия заседава извънредно за аферата „Скрипал“

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще заседава изключително през днешния ден по случая с отравянето на някогашния офицер от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия в английския град Солсбъри при започване на март, заяви „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ”, представен от организация „ Фокус ”.

Специалната сесия на Изпълнителния съвет на ОЗХО ще се организира в Хага, по искане на Русия, при закрити врата. Аферата, обвързвана с хипотетичната офанзива на Москва с невропаралитичен газ докара до доста дипломатическо напрежение сред Запада и Русия.

„ Според интернационалните специалисти, към 20 страни по света могат да произведат сходни невропаралитични субстанции “, съобщи в това време съветският президент Владимир Путин в Анкара, на взаимната конференция с Реджеп Ердоган, съобщи „ Фокус “.  

Путин изрази учудваме от скоростното разрастване на антируска акция по случая „ Скрипал “, въпреки че произходът на веществото „ Новичок “, с което е осъществено отравянето, да не е открито. 

Вчера се разбра, че английските специалисти не са съумели да разпознават произхода на веществото и не могат да кажат дали е създадено в Русия. 

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков незабавно изиска английската премиерка Тереза Мей и външният министър Борис Джонсън да се извинят за обвиняванията: „ Тяхната доктрина не се удостоверява. Двамата ще би трябвало по някакъв метод да погледнат в очите сътрудниците си от Европейски Съюз, на които са разказвали нещо. Ще им се наложи да се извиняват на Русия “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР