Организацията за морски търговски операции на Обединеното кралство съобщи в

...
Организацията за морски търговски операции на Обединеното кралство съобщи в
Коментари Харесай

Пореден кораб е ударен от дрон край Йемен

Организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство заяви в сряда, че е получила сигнал за случай на 60 морски благи югоизточно от Аден в Йемен, оповестява " Ройтерс ".

Капитанът заяви, че  " корабът е бил ударен откъм левия ръб от дрон ".

" На борда е зародил пожар, който към този момент е сподавен ", се споделя в известието.

Отново екипажите на корабите са посъветвани да бъдат деликатни в региона.

Това е следващ случай с транспортен съд в региона. 

Припомняме, че ден по-рано ракета удари транспортен съд за насипни товари, плаващ на север през Червено море.

По информация на охранителна компания и два източника от гръцкото министерство на корабоплаването атаката е била осъществена на 76 морски благи северозападно от йеменското пристанище в Салиф.

Корабът " Зография ", благосъстоятелност на Гърция, само че плаващ под флага на Малта, е изпълнявал маршрут от Виетнам за Израел с 24 души екипаж на борда. Той не е пренасял товари сега на офанзивата.

" Няма потърпевши, единствено материални вреди ", посочи един от гръцките източници.

Подкрепяните от Иран йеменски хуси ускориха офанзивите против търговски кораби в Червено море в знак на митинг против войната на Израел в Газа. Няколко корабни линии преустановиха активността си, като вместо това избраха по-дългото пътешестване към Африка.

Хусите заплашиха да разширят обсега на своите офанзиви, включвайки и американски кораби в отговор на ударите на Съединени американски щати и Англия по обекти на групировката в Йемен.

Атаките на хусите против кораби в региона от ноември насам засегнаха интернационалната търговия и разтревожиха огромните сили.

Освен че нарушават веригите за доставки, има опасения, че офанзивите могат да затруднят политиците да държат под надзор световната инфлация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР