Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) съобщи в петък,

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) съобщи в петък,
Коментари Харесай

ЕС, САЩ и още 9 държави спират експортните кредити за ТЕЦ

Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) заяви в петък, че множеството нейни членки са се споразумели да спрат даването на експортни заеми за градеж на въглищни електроцентрали без системи за хващане на въглерод, а за съществуващите средства ще се дават единствено в случай че за ограничение на замърсяването от тяхната активност.

Това са Австралия, Англия, Канада, Европейски Съюз, Япония, Южна Корея, Нова Зеландия, Норвегия, Швейцария, Турция и Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Експортните заеми, съгласно определението на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, са държавна финансова помощ, директно финансиране, гаранции, застраховки или преференциални лихви за задгранични купувачи, с цел да бъдат подкрепени във финансирането на покупки на артикули от национални експортьори.

Организацията прецизира, че възбраната ще се отнася за новите въглищни електроцентрали без оперативно хващане, приложимост и предпазване на въглерод (CCUS).

Забраната ще обгръща и съществуващите електроцентрали на въглища, в случай че задачата на оборудването не е да ограничи замърсяването и да удължи живота или потенциала на централата и в случай че не бъдат преоборудвани с технологии за хващане, приложимост и предпазване на въглеродни излъчвания.

Очаква се мярката, която е призната в навечерието на Конференцията на Организация на обединените нации за климата (COP26) в Глазгоу, да влезе мощ в края на октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР