Организацията Род Интернешънъл“ излезе с декларация, в която се обяви

...
Организацията Род Интернешънъл“ излезе с декларация, в която се обяви
Коментари Харесай

РОД се обяви категорично против новата стратегия за детето, противоречи на основните им права

Организацията „ Род Интернешънъл “ излезе с декларация, в която се разгласи изрично срещу новата Стратегия за детето 2024-2030 година. Аргументите им са изложени в документа, който публикуваме без редакторска интервенция: 

„ Ние, членове и симпатизанти на родителско съдружие РОД ИНТЕРНЕШЕНЪЛ, изрично отхвърляме и разгласяваме година на противоречие с плана за Стратегията за детето 2024-2030г., като неглижиращ действителните проблеми на българските деца и опровержителен на техните фундаментални права и ползи.

Този документ възпроизвежда пороците и минусите на Стратегията за детето 2019-2030г., провокирала всеобщи митинги на родителската общественост в България преди няколко години.

В жанр на политическо доктринерство, тази тактика продължава да отстоява и пази остарели тези на предходните три Стратегии за детето.

Като родителска организация показваме изрично противоречие с философията на документа. За четвърти път в документ, наименуван СТРАТЕГИЯ, „ стратегически “ се маргинализират биологичните родители като главен незаобиколим генетично свързан фактор в развъждане и образование на децата и се сурогират с държавни органи и неправителствени организации.

Държавни органи и Неправителствени организации не раждат деца, те не дават живот и не са субекти на наставнически права. Международната спогодба за правата на детето е вменила обвързване на страната „ да зачита правата и отговорностите на родителите или според от случая на членовете на по-голямото семейство или общественост, както плануват локалните традиции, на законните настойници или на другите лица, виновни по закон за детето, да обезпечават по метод, съответствуващ на развиването на качествата на детето, подобаващи насоки и управление в упражняването от него на правата, приети в тази Конвенция. дефинират възпитанието и образованието на децата в сходство със своите разбирания “

Задължението на страната да зачита правата и отговорностите на родителите е явно нарушено от създателите на Стратегията за детето 2024-2030г. Това има голям деструктивен потенция и в положение да трансформира страната и родителската общественост в съперници по въпроса за грижата за децата.

Абсолютно неприемливи са възобновените опити за пробутване на „ ювеналната юстиция “ и „ ранното полово обучение “ под ефимизмите „ правораздаване, съобразено с децата “ и „ ранно детско развиване “.

Проектът за тактика е следващата упоритост на необилералната страна да наложи на българското общество разрушителната интерпретация на концепцията за права на детето, в която се включва „ правото “ на децата да сменят своя биологичен пол, на независимост от дискриминация учредена на полова ориентировка, ранна детска сексуализация, правото на хомосексуални двойки да осиновяват деца, признание на хомосексуалното партньорство като родителство и други

Основните проблемите на детството в България са деградацията на фамилната и публичната среда, а не „ минусите на хоризонталната и интегралния принцип на съгласуваност “ и дефицитите на „ нивото на съгласуваност и синергия на институционалните субекти “. Това са фрапантният спад в броя на децата на България – към 100 000 за 5 години от 2017-2022г. Това е влошеното физическо и психическо здраве на децата, наркоманията и алкохолизмът на малолетни и малолетни, ниското обучение, неналичието на обикновено образование, изоставането на българските деца от децата в развитите страни в света, нравствената и морална дефицитност.

От много време българските родители си задават въпроса кой е по-опасния съперник на българските деца – провокациите на възрастта или неолибералната страна.

Държавата демонстрира устойчива некадърност да предложи една съответна, добре фокусирана, прозорлива, политика към проблемите на децата в България. Тази значима констатация повдига и въпроса до каква степен Държавна организация за протекция на детето, следва да продължи да съществува. Неадекватното държание и мислене на държавни органи по въпросите на децата и фамилията има свое пагубно отражение върху демографската картина в България. Необходима е опция на Стратегията за детето 2024-2030г., във тип на Политика за децата и фамилията 2024-2100 или сходен документ, който да е ориентиран към почитание към правата и свободата на родители и деца, и фамилията, като най-важната социална институция, нещо което обсъжданата Стратегия не реализира.

Политиката на страната по отношение на децата и фамилията следва да се преценява абсолютно с главните човешки права и неприкосновеността на персоналния и фамилен живот, както и на открити хилядолетни обичаи в обществото, вярата, фамилията и правото, а точно – че фамилията от татко, майка и деца е основополагаща градивна единици за всяка свободно, демократично и благоуспяващо общество. “

Извадиха сачмата от главата на простреляното 2-годишно дете

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР