Организацията на обединените нации трябва да се приспособи към глобалните

...
Организацията на обединените нации трябва да се приспособи към глобалните
Коментари Харесай

Открита бе 72-ата сесия на Общото събрание на ООН


Организацията на обединените народи би трябвало да се приспособи към световните закани на нуклеарните оръжия, тероризма, климатичните промени и неравенството, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на откриването през вчерашния ден на 72-ата сесия на Общото заседание на международната организация.

По традиция сесията стартира седмица преди дебатите на високо ниво идния вторник с присъединяване на международните водачи, показва ДПА. Сесията ще бъде управлявана от словашкия посланик Мирослав Лайчак, който бе определен за ръководител на Общото заседание през юни с едногодишен мандат.

" Хората по света основателно упорстват за смяна и чакат държавните управления и институциите да я извършат. Всички ние сме единомислещи, че Обединените народи би трябвало да положат още повече старания да се приспособят и да обезпечат желаната смяна. Това е задачата на предложенията за промени, които ще разиска Общото заседание ", сподели Гутериш.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще бъде хазаин в понеделник на среща, отдадена на реформирането на Организация на обединените нации, прибавя ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР