Организацията на обединените нации призова за 4,2 милиарда долара от

...
Организацията на обединените нации призова за 4,2 милиарда долара от
Коментари Харесай

„Не забравяйте Украйна“: ООН търси 4,2 милиарда долара помощ за милиони, засегнати от войната

Организацията на обединените народи прикани за 4,2 милиарда $ от донори в понеделник в поддръжка на опустошените от война общности в Украйна и украинските бежанци през 2024 година, до момента в който войната бушува съвсем две години след нашествието на Русия.

„ Моля, не забравяйте Украйна, до момента в който има доста други места по света, които притеглят вниманието ни “, прикани дипломатите в Женева шефът на Организация на обединените нации за филантропична помощ Мартин Грифитс.

Като част от апела за финансиране, OCHA желае 3,1 $ милиарда, с цел да помогне на 8,5 милиона души, извънредно нуждаещи се от филантропична помощ през 2024 година Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците търси 1,1 милиарда $ за поддръжка на 2,3 милиона украински бежанци и техните приемащи общности.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) получи 67% от 3,9 милиарда $, които изиска предходната година. Тя понижи апела си за 2024 година да даде приоритет на най-нуждаещите се хора, защото други филантропични рецесии по света, включи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР