Организацията на обединените нации призова всички заинтересовани страни да проявят

...
Организацията на обединените нации призова всички заинтересовани страни да проявят
Коментари Харесай

ООН призова към сдържаност след случаите на саботаж срещу танкери край ОАЕ

Организацията на обединените народи прикани всички заинтригувани страни да проявят въздържаност след хипотетичните случаи на бойкот против танкери край крайбрежията Обединените арабски емирства (ОАЕ) в понеделник, заяви Асошиейтед прес.

Два саудитски и един норвежки танкер претърпяха вреди край ОАЕ, като саудитският министър на енергетиката Халид ал Фалих сподели, че става въпрос за офанзива за бойкот. Според външното министерство на ОАЕ обект на бойкот са били четири търговски кораба.

В изказването на Организация на обединените нации се приканват " всички заинтригувани страни да проявят въздържаност в името на районния мир, в това число и посредством обезпечаване на сигурността на корабоплаването ".

Съединени американски щати предизвестиха, че " Иран или негови подставени лица " може да нападат корабоплаването в района. Вашингтон изпраща самолетоносач и бомбардировачи Б-52, с цел да се опълчи на хипотетичните закани от Техеран.

Иранското външно министерство прикани за изясняване на случая и съобщи, че може да става дума за " интрига на недоброжелатели " и " авантюризъм на непознати (за региона) сили ", които целят да навредят на стабилността и сигурността в района на Залива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР