Организацията на евреите в България Шалом осъди нападението над депутата

...
Организацията на евреите в България Шалом осъди нападението над депутата
Коментари Харесай

Организацията на евреите Шалом осъди нападението над Даниел Лорер

Организацията на евреите в България " Шалом " осъди нападението над депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер.

" С паника разбрахме, че един от видните членове на еврейската общественост в България и депутат е бил обиждан и накърняван от протестиращи представители на други политически сили с изказвания за неговия еврейски генезис и с антисемитски реплики и закани.

За следващ път се обръщаме към всички български политически партии и към публичните лица в навечерието на следващата предизборна акция. Антисемитизмът, ксенофобията и дискриминирането, както и езикът на ненавист нямат място с политическия спор и не са инструмент на демокрацията в гражданското общество ", написаха от " Шалом " в своя позиция във връзка вербалната експанзия против Лорер.

Вчера Лорер е бил засечен от протестиращи в кафене на метри от Народното събрание. Там те го нападнали с обиди като " еврейски отпадъци " и " починал ", което е видно и от предаванията им онлайн в обществените мрежи. На място има и няколко служители на реда, които пазят Лорер от хората. След като излиза от кафенето, той се насочва назад към постройката на Народното събрание, а те потеглят по петите му с още обиди.
Очакваме, че тези събития ще бъдат жигосани от водачите на политическите сили и няма да се трансфорат в средство за правене на политика.

От " Шалом " настояха политическите водачи да осъдят случката, а виновните институции да се самосезират.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР