Организаторите на тазгодишното издание на Фестивала на солта в Бургас

...
Организаторите на тазгодишното издание на Фестивала на солта в Бургас
Коментари Харесай

Конкурс за най-интересна солница ще е част от фестивала на солта

Организаторите на тазгодишното издание на Фестивала на солта в Бургас търсят най-интересните солници за Конкурса " Подай ми... солницата ". Ако сте колекционер или имате ефектни солнички в дома си, в случай че пазите остарели фамилни реликви за предпазване на сол или сте получавали истински нови модели - запишете се за присъединяване в състезанието, който стартира от 17.30 ч. в музейното пространство " симБиотично " на Бургаските солници.
Шестото издание на Фестивала на солта ще се организира на 10 август от 16.00 до 22.30 часа на брега на Атанасовско езеро. Програмата е богата и има разнородни събития за всеки усет - детски ателиета, изложения, дегустация на шоколад с фини кристали морска сол от Атанасовско езеро, лекция " Здраве от езерото ", състезателен триатлон, конкурс " Мис и Мистър Солена тиня " и други.
Специален акцент на Фестивала ще бъдат фотоателиетата " Стари фотоси с нови хора " и " Светлини към хората " на Център АЛОС, които ще потопят гостите на Фестивала в магията на солниците и Атанасовско езеро в специфична цифрова среда. В едното ателие ще бъдат употребявани остарели фотоси от солниците и Бургас, а в другото ще се наслагват светлинни облици и очертания и ще се пресъздават концепциите на всеки участник атрактивно, самостоятелно и бързо, пред очите на публиката. Всеки участник ще може незабавно да отнесе със себе си за спомен неповторимите фотографии, в чието основаване се е присъединил. Фотоателиетата се реализират посредством финансирането на Община Бургас в границите на план на БФБ клон Странджа - " Светлина в солта ".
Голямата изненада на Фестивала на солта обаче остава Концертът " на мрачно " с присъединяване на известни български реализатори. До самия старт в петъчната вечер няма да е ясно за публиката кой ще излезе на солената сцена.
Фестивалът на солта се провежда в границите на план " Солта на живота ", изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, Българско дружество за защита на птиците и Черноморски солници АД и с финансовата поддръжка на Европейска комисия посредством стратегия LIFE+. Подробности за програмата и участниците и Facebook събитието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР