Организаторите на Парижкия маратон обявиха в понеделник, че са отменили

...
Организаторите на Парижкия маратон обявиха в понеделник, че са отменили
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Маратонът в Прага отново е отменен

Организаторите на Парижкия маратон оповестиха в понеделник, че са отменили тазгодишното издание на надпреварата поради локалните правила против ковид.

" Предвид актуалните ограничавания поради пандемията - началото на талази, обществена отдалеченост, лимитирана техническа зона, надзор на тестване и имунизация...не е гъвкаво да се подсигурява съревнование на равнище, което очаквате от нас ", се споделя в изказването на уредниците. Изданието през 2020 бе анулирано заради първата вълна на COVID-19, до момента в който тазгодишният маратон, в началото плануван за май, беше отсрочен за 9 октомври.
 Трима души са потърпевши след гърмеж по време на фотоси за филм в Прага Трима души са потърпевши след гърмеж по време на фотоси за филм в Прага
Трима членове на снимачния екип бяха ранени при детонация, станала в Прага в петък вечерта, по време на фотоси на екшън филм за подземн...

" Трябва да вземем решение, което е извънредно мъчно за нас. Трябва да отложим надпреварата за май 2022 ", прибавиха уредниците. По-рано те анулираха полумаратона в чешката столица и 10-километровото Гран При - и двете надпревари бяха планувани за септември. Чехия разхлабва коронавирусните рестрикции за публични събирания от пролетта насам, само че някои остават в действие.

Страната с население 10.7 млн. души в този момент записва сред 100 и 300 нови случая на ковид всекидневно.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР