Организаторите на олимпийските игри в Токио обявиха серия от 18

...
Организаторите на олимпийските игри в Токио обявиха серия от 18
Коментари Харесай

Организаторите на Олимпиадата обявиха начало на тестовите състезания

Организаторите на олимпийските игри в Токио оповестиха серия от 18 тестови надпревари, които би трябвало да стартират през март и да продължат до май идната година. Олимпийските игри в японската столица би трябвало да бъдат открити на 23 юли следващата година, откакто бяха отсрочени преди осем месеца поради пандемията от КОВИД-19.

Онлайн конференцията се организира в същия ден, в който държавно управление в Токио регистрира нови 570 инфектирани в столицата за един ден. Въпреки че Япония се оправя с пандемията по-добре от множеството страни, в последно време случаите нарастват в страната, в която има 125 милиона поданици. Официално беше оповестено, че най-малко четири от надпреварите ще включват спортисти от чужбина, в това число тестови стартове по плуване, гимнастика, скокове във вода и волейбол.

Турнир по лека атлетика на 9 май на новия Национален стадион е също тестово събитие. В него не е ясно дали ще вземат участие спортисти от чужбина. Хидемаса Накамура съобщи, че на нито едно от тестовите надпревари няма да участват почитатели от чужбина, макар че на някои стартове ще има избран брой почитатели от Япония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР