Организаторите на маратона във Фукуока обявиха елитните атлети, които ще

...
Организаторите на маратона във Фукуока обявиха елитните атлети, които ще
Коментари Харесай

Организаторите на маратона във Фукуока обявиха най-силните бегачи

Организаторите на маратона във Фукуока оповестиха елитните спортисти, които ще започват в конкуренцията на 6 декември. Съобразно рестрикциите за интернационалните пътувания, уредниците няма да могат да се похвалят със съществено интернационално наличие, само че пък за сметка на това ще обезпечат най-хубавите локални спортисти, както и задграничните, които са основани в Япония.

Риу Такаку, който предходната година в Токио сложи персонален връх от 2:06:45 часа, е най-бързият, който ще застане на старт във Фукуока на 6 декември. 27-годишният спортист е четвъртият най-бърз японец в маратона в историята.

Иума Хатори, победител в маратона на Фукуока през 2018 година, ще се завърне в града в опит за втората си победа в тази конкуренция.

Юки Каваучи, победител в Бостънския маратон през 2018 година, ще се появи във Фукуока за 11-и път в своята кариера, а това ще бъде маратон №104 за него. Последното присъединяване на Каваучи в маратон беше преди девет месеца, като това е най-дългото спиране сред два маратона в неговарата кариера от 2010 година

Таку Фуджимото приключи втори във Фукуока през предходната година и в този момент ще опита да търси победа. Личният му връх е 2:07:57 часа от Чикаго през 2018 година, когато приключи осми.

Общо шестима състезатели с резултати под 2 часа и 9 минути ще се съревновават на 6 декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР