Организаторите на Лятната Олимпиада в Токио през 2020 година обявиха,

...
Организаторите на Лятната Олимпиада в Токио през 2020 година обявиха,
Коментари Харесай

Редуцират бюджета на Токио 2020

Организаторите на Лятната Олимпиада в Токио през 2020 година оповестиха, че възнамеряват бюджетът да бъде 12,6 милиарда $, оповестиха японските медии. Това е с 300 милиона $ по-малко от предварителните оценки по-рано тази година, като задачата е тази сума да бъде редуцирана още, с цел да смъкна от товара върху японските данъкоплатци.

Организаторите на Игрите вършат всичко допустимо да понижат разноските, откакто изследване предходната година предизвести, че харчовете може да доближат четири пъти повече от това, което бе планувано при започване на кандидатурата на Токио. В МОК се надяват, че Токио ще даде добър образец по какъв начин може да се провежда Олимпиада с по-малък бюджет, което пък да даде тласък на бъдещите градове-кандидати за домакинство на Олимпийски игри.

" Искаме да осигурим фантастични Игри, само че в това време не желаеме да използваме обществени средства за това. Ще опитаме да продължим с наклонността да ограничаваме разноските ", съобщи финансовият шеф на Токио 2020 Хидемаса Накамура.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР