Организаторът Валентин Илиев До този момент обаче липсват санкции за организатора

...
Организаторът Валентин Илиев
До този момент обаче липсват санкции за организатора
Коментари Харесай

Полетът с хеликоптер над къмпинг „Градина“, е бил част от рекламна кампания за двудневно музикално парти

Организаторът Валентин Илиев

До този миг обаче липсват наказания за уредника на противозаконния полет, както и за притежателя на частното летище в Приморско, откъдето е изхвърчал хеликоптерът, без да бъде известена Агенцията по въздухоплаване.

 

„ Той просто литна тук от летището и не знаехме, че ще прави подобен полет над морето. Ние нямаме съоръжение, с което да го следим на каква височина е “, чистосърдечно призна притежателят на летището в Приморско Георги Мълев. Засега не е известно дали частното летище в Приморско ще бъде затворено от управляващите. Според клюки, които се носят по Южното Черноморие, от летището в Приморско постоянно изхвърчат незаконно дребни самолети и хеликоптери, като някои от тях прекарват незаконно дрога към Турция, прелитайки на ниска височина, с цел да избегнат радарите.

 

След рисковата хеликоптерна каскада над къмпинг „ Градина “ стана известно, че дребни самолети и хеликоптери постоянно правят незаконни обходи над родното Черноморие, без да си вършат труда да изискват позволение от Агенцията по въздухоплаване.

 

Оказа се, че полетът с хеликоптер над „ Градина “ е бил част от рекламна акция за двудневно музикално празненство, което ще се организира на 11 и 12 август на плажната линия. „ Перла “ край Приморско, където се обитава тогавашната резиденция на комунистическия деспот Тодор Живков. Събитието се провежда от компанията Рroject Hangover, а съгласно осведомени зад финансирането на този план стоят босовете на СИК Красимир и Николай Маринови – братя Маргини. Неофициално се твърди, че посоченият като уредник на музикалното събитие и на незаконния хеликоптерен полет Валентин Илиев е гадже на дъщерята на Малкия Маргин.

 

„ Каскадата беше осъществена от експерти, висящите хора от хеликоптера също бяха каскадьори, вързани по специфичен метод с харнеси, тъй че от безвредна позиция сме се погрижили за всичко. Листчетата, които изхвърлихме на плажа, са от биоразградима хартия, която, изключително като се намокри, доста бързо се форсира процесът по разграждане. Лицето на Тодор Живков е на банкнотата, тъй като прави отпратка към мястото на събитието – неговата някогашна резиденция “, разяснява в телевизионно изявление уредникът на полета Валентин Илиев.

 

Очевидци на рисковия полет над „ Градина “ обаче свидетелстват, че хеликоптерът е кръжал на височина под 15 метра над главите на няколкостотин индивида, както и над лодка в морето. „ Можеше да се случи огромно злощастие с доста жертви. Хеликоптерът се появи на плажа към 5,20 часа на 1 юли, малко преди изгрева. Точно в този миг младежка компания издигаше във въздуха дрон, с който да снима посрещането на изгрева. „ Ами, в случай че дронът и херикоптерът се бяха сблъскали? “, роптаят против наглата и противозаконна рекламна проява очевидци на хеликоптерния полет.

Цяла седмица след противозаконния полет листовки с подправени 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков към момента могат да се открият по плажната линия сред Черноморец и Созопол.

 

Що се отнася до плажната линия на резиденция „ Перла “, където ще бъде проведен  двудневният музикален фестивал на 11 и 12 август, то тази пролет Министерството на туризма я даде на концесия на компания от орбитата на братя Маргини. В края на месец март за победител на плажовете „ Стамополу-Перла 1 “ и на морски плаж „ Стамополу-Перла 2 " беше избрана компанията „ Юг Релакс “ ЕООД от Нова Загора със притежател Димитър Костадинов. Тя предложи годишна цена за наем на плажа от 525 900 пв. без Данък добавена стойност или 631 080 лева с Данък добавена стойност.

 

Концесионният контракт е за 5 години като сдружението от орбитата на братя Маргини даде оптималната цена от 100 лева за шезлонг и толкоз за чадър на плажа. Въпреки че завоюваха търга за най-апетитния плаж в Приморско, братя Маргини и подставеният им човек Димитър Костадинов влизат в ролята на рентиери, а не на концесионери на плажната линия.

 

Твърди се, че плажът пред резиденция „ Перла “ още веднъж ще бъде стопанисван от предприемачите Лъчезар Йорданов (бивш шурей на Стефан Софиянски), Милчо Брайнов и Лъчезар Захариев, които го владееха през последните 5 години. Този сезон обаче триото ще заплаща наем не на страната, а на компанията на братя Маргини.

 

Заради комплицираните договаряния сред двете страни за заплащанията плажната линия пред някогашната резиденция на Тодор Живков към момента не е отворена, липсват спасители, чадъри, шезлонги, а нито едно заведение не действа. Все отново от няколко дни на плажа стремително се работи и упованията са до 10 юли плажната линия с неестествен залив да стартира да прибира парите на туристите. Този летен сезон „ Перла бийч “ обаче е лишени от най-голямото си преимущество – ресторанта на Андре Токев. Прочутият началник готвач реалокира ресторанта си на „ Оазис “ в Лозенец, като към него се е включил и различен топ готвач, прочут от телевизионния екран –

началник Петър Михалчев. Неофициално се твърди, че Андре Токев се е отказал да върти ресторанта на „ Перла “ поради непостижим наем, пожелан от новия концесионер на плажа – 300 000 лв..

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР