Организатор на обучението, което се провежда в изпълнение на проект

...
Организатор на обучението, което се провежда в изпълнение на проект
Коментари Харесай

Обучават полицаи в Пловдив, работещи в мултиетническа среда

Организатор на образованието, което се организира в осъществяване на план по стратегия „ Вътрешни работи ” на Норвежки финансов механизъм, е Академията на Министерство на вътрешните работи. Като самобитен хазаин, през днешния ден шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Георги Чергов приветства всички участници в тридневния семинар. Учебната стратегия е готова от екип на висшето образователно заведение на Министерство на вътрешните работи с началник на плана ректорът старши комисар доцент доктор Иван Видолов. Включва  тематики, свързани с полицейската активност в мултиетническа среда и законното използване на полицейски пълномощия, а на нея са основани и създадените четири наръчника, които да подкрепят чиновниците при работата им с ромско население: „ Създаване на говорни умения и превъзмогване на езиковата преграда сред полицейските чиновници и ромското население “, „ Човешки права. Законосъобразно използване на мощ и полицейски пълномощия “, „ Отговорност на полицейските чиновници при нарушение на човешки права “ и „ Превенция измежду ромското население като жертви на закононарушения “.
Заложената цел е повишение на уменията на правоохранителните органи при разрешаване на проблеми, свързани със сигурността на малцинството, предварителна защита на домашното принуждение и трафика на хора в сходство със стандартите за правата на индивида. В рамките на образованието са  планирани дискусии и разглеждане на разнообразни проблеми,  които самите чиновници биха желали да споделят като добър образец от своята процедура.
Прочетете още
Проектът „ Повишаване на потенциала на полицейските чиновници, работещи в мултиетническа среда, в това число в ромски общности, и недопускане превишаване на пълномощията на полицейските чиновници “ е ориентиран към попречване на нарушаването на човешките права от страна на полицейските чиновници при работа в многоетническа среда с акцент върху ромското население. Предвидено е образователната стратегия и наръчниците да бъдат показани пред ромската, академичната и правосъдната общественост, неправителствени организации и полицейски чиновници на управителни длъжности на специфични семинари и осведомителни дни на пет местоположения в страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР