Орехите стават годни за консумация в края на септември и

...
Орехите стават годни за консумация в края на септември и
Коментари Харесай

Тази ядка е истинска витаминозна бомба

Орехите стават годни за консумация в края на септември и защото могат да се съхраняват дълго време, те са налични целогодишно и не губят качеството си. Здравите ядки би трябвало да са светлокафяви и без аромат.

Орехът е мощен източник на сила и богат на витамини, минерали и антиоксиданти. Редовната консумация на орехови ядки покачва равнището на положителния и намалява равнището на неприятния холестерол в кръвта, подтиква концентрацията, паметта и като цяло е чудесна храна за мозъка.
 Това положение намалява внезапно имунитета Това положение намалява внезапно имунитета
Лошото въодушевление може да улесни заразяването с ковид, предизвести експертът по инфекциозни болести Светлана Малиновская прочие..

Младите зелени орехи съдържат доста витамин С и йод и обичайна медицина нормално ги предлага за лекуване на щитовидната жлеза под формата на ликьор от орехи. В допълнение, това национално лекарство има удобен резултат върху стомаха и укрепва кръвта. Зелените орехи се берат през май и юни.

Чаят от орехови листа се предлага за пречистване и подсилване на кръвта, подсилване на организма, стимулиране на храносмилането, за изплакване на възпалени рани, против язви и пъпки, за изплакване на очите и устата. За подготвяне на чай от орехови листа се употребяват пресни или изсушени листа, които се събират още млади напролет.

Ореховото масло защищава кожата от слънцето, предотвратява несъразмерното изсушаване, потребно е против слънчево изгаряне и укрепва косата.

Ореховото масло е богато също на омега-3 мастни киселини, витамин Е, витамини В1, В2, В3, тъй че несъмнено е здравословна храна. Понижава и равнищата на триглицеридите в кръвта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР