Оранжев код за усложнена зимна обстановка за 14 области от

...
Оранжев код за усложнена зимна обстановка за 14 области от
Коментари Харесай

Оранжев код за 14 области

Оранжев код за усложнена зимна конюнктура за 14 области от Западна и Централна България и жълт код, за останалата част от страната, издаде Национален институт по метеорология и хидрология. Ще има значителни снеговалежи с формиране на снежна завивка сред 5 и 15 сантиметра, в планинските региони – до 25-30 сантиметра. Ще има и внезапно намаляване на температурите, съпроводено с сдържан вятър, с условия за виелици и навявания.

За през днешния ден от Национален институт по метеорология и хидрология издават и предизвестие за мощен вятър по брега на морето. С прекосяване на леден фронт вятърът от север ще се усили с пориви до15-20 метра в секунда.



Валежите от дъжд ще обзет страната, като в Северна и Западна България бързо ще преминат в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка. Ще бъде облачно, с повсеместни превалявания, най-вече от сняг. Ще се образува снежна завивка, в множеството региони сред 5 и 10 сантиметра; в Предбалкана и Рило-Родопската област, където ще има условия преваляванията да са обилни, дебелината на снежната завивка ще доближи до 25-30 сантиметра.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР