Оръжейното предприятие "Дунарит" отрече да е сключвало споразумение с Държавната

...
Оръжейното предприятие "Дунарит" отрече да е сключвало споразумение с Държавната
Коментари Харесай

Дунарит опроверга едно от обвиненията към уволнената директорка на ДКК

Оръжейното дружество "Дунарит " отхвърли да е сключвало съглашение с Държавната консолидационна компания (ДКК). Така то опроверга едно от обвиняванията, които бяха изтъкнати като причина за освобождението на втората изпълнителна директорка на ДКК Ваня Караганева .

Във вторник трима членове на Съвета на шефовете на държавното сдружение отстраниха Караганева поради "редица незаконни дейности и безотговорни бездействия ". Те разпространиха невиждано известие, в което я упрекнаха за серия еднолични решения, несъгласувани с борда.

Едно от обвиняванията беше точно смяна на към този момент утвърден план за извънсъдебно Другите причини, с които от борда обосноваха нейното освобождение, бяха, че Караганева еднолично е сменила банката , обслужваща сдружението, с такава, която не е издържала стрес тестванията на Европейската централна банка, и че е разрешила на ВМЗ да даде изключителни права за продукцията си на частно лице. Самата Караганева обвиняванията.

В писмото си от "Дунарит " назовават изказванията на тримата членове на Съвета на шефовете на ДКК "неверни " и пишат, че до този миг не е подписвано съглашение сред предприятието и ДКК.

"Дунарит " АД неведнъж е правил действия пред всички управления на Министерството на стопанската система за решаването на въпроса с "изчезналите 50 млн. лева ", написа в писмото. Хронологията на тези "изчезнали 50 млн. лева " стартира през август 2017 година, когато ДКК купува задължението на “Дунарит ” към КТБ за над 50 млн. лева, т.е. прави цесия.

От предприятието настояват, че още тогава са подхванали дейности, с цел да погасят задължението, и са внесли сумата от 50 млн. лева в ДКК. Оттам обаче не признават заплащането, само че и не връщат парите към този момент четвърта година.

В същото време от доклада на ДКК в Търговския указател излиза наяве, че парите ги няма в наличност и са изхарчени. ДКК е “осчетоводило получените преводи ”, споделиха през септември от ДКК в отговор до Свободна Европа. Според тях това е станало “по верния от счетоводна и правна позиция метод ”.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР