Оръжейният завод Арсенал в Казанлък откри свой офис в центъра

...
Оръжейният завод Арсенал в Казанлък откри свой офис в центъра
Коментари Харесай

Най-големият работодател в страната търси работници, средната заплата е 2050 лева, има бонуси и безплатни почивки

Оръжейният цех " Арсенал " в Казанлък откри собствен офис в центъра на Стара Загора, в който ще бъдат одобрявани и придвижвани документи за работа и всеки искащ може да се запознае на място със свободните позиции. По време на откриването изпълнителният шеф на " Арсенал " АД и " Арсенал 2000 " АД Христо Ибушев разгласи, че предприятието търси към две хиляди служащи и експерти в разнообразни посоки. 

" Най-важното е да се знае, че работните места в " Арсенал " са извънредно сигурни ", акцентира Ибушев и уточни, че сдружението има подписани контракти за идващите две години, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му през актуалната година заплатите на работещите в предприятието са увеличени с 63%, което е три пъти над формалната инфлация в страната.

" Заплатите са по-високи от междинните за бранш машиностроене ", уточни още той и означи, че " Арсенал " предлага и доста положителни придобивки за хора с висше обучение и специалности. " Ние сме едно от дребното останали огромни предприятия в страната, което значи, че амбициозните хора имат опцията да се развиват професионално ", разяснява Христо Ибушев и означи, че от над 10 години заводът е най-големият шеф в страната. По думите му сега в предприятието работят към 8000 души, а през 2015-2016 година чиновниците са били 11 600.

" Осъзнаваме, че това е много амбициозно, само че сега задачата ни е да станем 10-11 хиляди души ", сподели още той. Според Ибушев главната цел на откриването на новия офис е всички искащи от Стара Загора и района да могат да получат на място информацията, която им е нужна, както и да подадат документи за работа, без да се постанова да пътуват за това до Казанлък.

" Искаме да отговаряме на въпросите на нашите евентуални служащи персонално, а не по телефон или имейл ", разяснява той. 

Пламен Стайков, началник направление " Кадри " в сдружението, посочи, че разнообразието от длъжности и специалности в завода е голямо.

" Имаме съвсем 700 типа специалности, а разновидностите за работно време са към 48 ", уточни той и добави, че " Арсенал " е един от дребното останали работодатели в страната, които оферират второкласен труд.

" Това е много атрактивно за доста хора, тъй като предлага по-ранно пенсиониране ", разясни Стайков. Той уточни, че междинната заплата в сдружението сега е към 2050 лв., като има и бонусна система за всеки начинаещ служащ според от неговата подготовка и позиция.

" По тази система всеки нов служащ получава сред хиляда и две хиляди лв. в допълнение, платими два пъти – след третия и след шестия месец от назначението му ", изясни Пламен Стайков. Друга обществена облага е безплатният превоз, а с изключение на него, чиновниците от общините Стара Загора, Гурково и Николаево, които работят в заводите в Казанлък и Мъглиж, получават спомагателни 250 лв. месечно за раздалеченост.

" Годишно всички чиновници в " Арсенал " получават ваучери за храна на стойност три хиляди лв. – по двеста лв. месечно, както и по двеста лв. по случай Коледа, Великден и празника на сдружението през октомври ", разяснява още Стайков. Той добави, че сдружението обезпечава и безвъзмездна отмора в хотелски комплекс " Арсенал " в Несебър, от която годишно се възползват към 2600 души.

" Предприятието разполага с здравно обслужване, спешна помощ, пожарна, детска градина, състезателен тим, като всичко е гратис за чиновниците ", сподели още той. 

През 2022 година се навършват 145 години от основаването на " Арсенал " АД и 99 години от установяването на предприятието в Казанлък. През последните няколко години направените в сдружението вложения надвишават 200 милиона лв.. Паралелно с обновяването на индустриалните цехове, построяването на нови уреди и въвеждането на модерно софтуерно съоръжение, сдружението уголемява и обществената си стратегия, касаеща работещите във компаниите " Арсенал " АД и " Арсенал 2000 " АД.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР