Оптимизмът на германския бизнес е достигнал нов рекорден максимум през

...
Оптимизмът на германския бизнес е достигнал нов рекорден максимум през
Коментари Харесай

Нов рекорд на оптимизма на германския бизнес

Оптимизмът на немския бизнес е достигнал нов рекорден най-много през октомври с помощта на мощната стопанска система, сочи основното проучване, представено от Асошиейтед прес.

Мюнхенският институт Ifo заяви през днешния ден, че неговият показател на бизнес доверието е скочил до 116,7 пункта през октомври по отношение на 115,3 пункта за предходния месец.

По думите на Клеменс Фуст, президентът на Ifo, данните демонстрират, че съгласно фирмите " стопанската система на Германия се движи напред ".

Бизнесът прави оценка настоящата обстановка като подобряваща се - съответният индикатор бележи 124,8 пункта по отношение на 123,7 пункта предходния месец. Очакванията за идните шест месеца са се повишили от 107,5 през септември до 109,1 през октомври.

Индексът се изготвя въз основа на анкета измежду 7000 шефове на компании от индустрията, строителството, търговията на едро и дребно.

Прогнозите са, че немската стопанска система ще нарасне с цели 2 % тази година на фона на рекордно високата претовареност и повишаването на действителните заплати, напомня АП.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР