Оптимистите живеят по-дълго от песимистите и са изложени на по-малък

...
Оптимистите живеят по-дълго от песимистите и са изложени на по-малък
Коментари Харесай

Защо оптимистите спят по-добре

Оптимистите живеят по-дълго от песимистите и са изложени на по-малък риск от насърчаване на хронично заболяване - това е научно доказано неведнъж през годините от разнообразни учени.

Каква е повода оптимистите да имат по-дълъг и по-здравословен живот ни дава неотдавнашно изследване, ръководено от Якоб Вайцер и Ева Шернхамер от отдела по епидемиология на Медицинския университет във Виена. Те откриват, че тайната се крие в по-добрия сън, който имат оптимистите.

Учените проучват данните от онлайн проучване от 2017 година, в което вземат участие 1 004 австрийци, като изследват общите характерности на съня и други фактори, като работната среда и държанието на хората преди лягане. Така виенските епидемиолози откриват, че вероятността да страдат от нарушавания на съня и /или бодърствуване е към 70% по-ниска измежду доброволците оптимисти, в сравнение с измежду тези, които са склонни към скептицизъм.
 Снимка 488059

" Други проучвания демонстрират, че оптимистите вършат повече извършения, пушат по-малко и ядат по-здравословна храна. На всичкото от горната страна имат по-добри тактики за справяне с проблемите и изпитват по-малко стрес в предизвикателни обстановки. Всички тези фактори допринесат за по-качествен сън ", обобщава резултатите от проучването Якоб Вайцер.
 Сънят, цветът на спалното долни дрехи и каква е връзката посред им
Цветът, който ни оказва помощ да заспим по-бързо

Съвет от префесионалист

Що е то " обучителен " оптимизъм

Авторите на проучването акцентират, че оптимизмът може да се култивира благодарение на разнообразни извършения. Едно от тези извършения е по този начин нареченият способ " Най-добър вероятен Аз ".

Според Вайцер това включва опити да си представим блян, като в същото време записваме по какъв начин би изглеждал най-хубавият живот в бъдеще. След няколко седмици постоянна процедура, това може да помогне за повишение равнището на оптимизъм на индивида. Не става дума за постигането на този блян, а за размишляването върху него като цяло, което спомага за слагане на реалистични цели за едно по-оптимистично бъдеще.
 Снимка 488058

" Все още обаче не е несъмнено дали нарастването на оптимизма, реализирано в тези извършения, може да насърчи по-добрия сън и по-доброто здраве ", акцентира Вайцер. Ако това се окаже правилно обаче, има възможност " образованието за оптимизъм " да понижи разпространяването на разстройства на съня и други здравословни проблеми, свързани с безсънието, пишат от Medical Xpress.
 Сънят, недоспиването и какво се случва, в случай че спим единствено шест часа на нощ
Какво се случва, в случай че спим единствено шест часа на нощ

Вредите, за които не си даваме сметка
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР