Определено светът е изпълнен с много арогантни хора. И ние

...
Определено светът е изпълнен с много арогантни хора. И ние
Коментари Харесай

Кажи „НЕ“ на арогантните и груби хора

Определено светът е изпълнен с доста арогантни хора. И ние не обръщаме изключително внимание на това, до момента в който не се срещнем с тях и не ни се наложи да поддържаме връзка. А представете си, те да са в близкия ни кръг от другари. Арогантните хора имат неправилна визия за живота и триумфа. Те считат, че може да победиш единствено и само тогава, когато потъпчеш някой различен. Истински сполучливите хора подават ръка на останалите, с цел да им оказват помощ да стигнат до върха. Но се изисква доста фина душа, с цел да се направи това. Душа, която неведнъж арогантните хора не помнят, че имат. А може би в действителност нямат?

Самоувереността е нужна, само че не би трябвало да бъде прекомерно огромно. Добре е да имаш самочувствие, само че и покритие за него. И действителна преценка за твоите качества и благоприятни условия. Не може постоянно всичко да знаеш, да се мислиш за по-умен и по-добър от останалите. Най-вече в случай че те са твои другари. Приятелите би трябвало да се окуражават и поддържат. А не противоположното.  Но арогантните хора са егоцентрични и не се интересуват от възприятията на останалите. Те без проблем подлагат на критика своите другари. Писнало ти е от тях? Крайно време е да започнеш да се държиш с хората по този начин, както го заслужават.

Представяме ти някои от методите по какъв начин да се оправиш с арогантните хора.

Накарай ги да осъзнаят какво споделят

Много постоянно тези хора нямат задръжки. Те наскърбяват всичко, за което се сетят. Дори и това да е обвързвано с техните другари – повярвайте, нищо няма да ги спре да се изкажат отрицателно или с подигравка. Ако имаш другар, който непрекъснато наскърбява местата, които обичаш и нещата, които харесваш, имай смелостта и му кажи, че той не е прав да се държи по този метод, тъй като доста добре знае, че визира теб по този начин.

Те не са с нищо повече от останалите

Когато стартират да приказват с състрадание към някого, не се притеснявай и ги попитай за какво си мислят, че те са освен това от него. Арогантните хора постоянно се самозабравят и се мислят за най-хубавите и най-умните. Винаги те са прави и най-компетентни по всяка една тематика. Накарай ги да потвърдят с причини за какво са по-добри от останалите. Факти. Точни и ясни. И ще видиш по какъв начин ще се почувстват неловко и идващия път, когато решат да обиден някого първо ще си помислят добре, дали ще го създадат.

Прекъсни ги даже и това да не е в твой жанр

Всеки човек би трябвало да има някакви задръжки и граници. Какво може да приказва и какво – не. И когато той наруши тези граници, не се притеснявай и му кажи непосредствено в очите, че би трябвало да спре да приказва. Крайно време е поставиш хората на мястото им и да се осъзнаят, когато приказват неща, които биха наранили останалите. Защото ти доста бързо може да обърнеш картите и да се държиш по същия метод. Но има една разлика – ти не си като тях.

„ Какво те накара да кажеш това? “

Това е доста добър отговор, с който да отвърнеш на нахален коментар от страна на твоя другар. Когато го попиташ напълно умерено какво го е подтикнало да каже това, не създаваш в допълнение напрежение сред вас. Просто искаш да схванеш за какво този човек приказва по този метод. Това може би ще му помогне да стартира да разсъждава върху думите си. И да осъзнае какъв брой излишно нахален и недодялан е бил.

„ Твоята позиция е единствено и само твоя “

Да, не се притеснявай да отстояваш позицията си. Или да му позволиш да те убеди, че мислиш по неверен метод. Всеки човек си има позиция и право на мнение. И не е наложително твоето да съответствува с това на приятеля ти. Но той не мисли по този начин, за жалост. И до последно държи на това, което споделя, даже и да бърка. И знаеш ли кое е най-лошото? Понякога арогантните хора осъзнават, че не са прави, само че все пак не престават да постановат мнението си, единствено и само, с цел да са против теб. Те не могат да се примирят, че някой различен може да е прав.

„ Пий една чаша вино, с цел да се успокоиш “

Понякога, когато не ти се влиза в дълъг и неправилен спор с твоя другар, просто му кажи да си изпие една чаша вино и да се успокои. Това е идеалният метод да прекъснеш полемиката, в която ти е прекомерно неприятно и досадно да участваш. Писнало ти е от неговите разсъждения и си се изморила от непрекъснатите ви разногласия. Просто стой да му приемаш думите толкоз във вътрешността. Слушай, само че не чувай. Или въобще не слушай.

Прекъсни го, леко шеговито, с цел да не излезеш прекомерно груба. Защото ти не си такава. И това, че търпиш толкоз дълго твоите арогантни другари го потвърждават. Но всяко нещо си има своя край. И към този момент е време да започнеш да се държиш с хората по този начин, както те се отнасят с теб. О, да! Те ще ти се обидят, само че какво от това? И без това не са ти същински другари и нямаш потребност от тях. Та кой има потребност от толкоз груби и несъобразителни хора в живота си?

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР