Определено потвърждавам, че става дума за лобистки интереси. Виден лобист

...
Определено потвърждавам, че става дума за лобистки интереси. Виден лобист
Коментари Харесай

Менда Стоянова за поскъпването на електронните цигари: Да, лобист съм, но ...

Определено удостоверявам, че става дума за лобистки ползи. Виден лобист съм, само че на бюджета и това нарастване е поради него. Това съобщи Менда Стоянова в ефира на bTV на въпрос за какво от ГЕРБ желаят да нарастнат цигарите без пушек.

" Бездимните цигари вие ги наричате по този начин. От тях излиза пушек и миризма. Те сега от ден на ден и повече навлизат на пазара през Източна Европа. Очакваме растеж на тези нагреваеми тютюневи произведения ", добави тя.

Запитана за какво в този момент са го решили в средата на годината Стоянова отговори: " Това е индиректен налог, който може да се трансформира през годината. Разбираме го в този момент, тъй като растежът е доста огромен. Агресивната политика на производителите на нагреваемите цигати за налагане на пазара накара да има растеж над 50% ".

" Едно нормално тютюнево произведение коства 5,50 лева От тях 3,50 лева отиват в бюджета. От бездимните цигари за същата цена в бюджета влизат 90 и няколко стотинки. Тоест 2,50 отиват в нечий джоб, неразбираемо чий ", сподели още тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР