Оправдаха се очакванията за продължаващо затопляне. След минус 16° във

...
Оправдаха се очакванията за продължаващо затопляне. След минус 16° във
Коментари Харесай

Облачността ще се разкъсва

Оправдаха се упованията за продължаващо стопляне. След минус 16° във вторник и минус 12° през вчерашния ден, през днешния ден минималната температура в София е минус 2°, а към този момент има и региони с температури сутринта към и малко над нулата.

По-високи ще бъдат и оптималните температури, в множеството региони от 4° до 7°, в София - към 3°, в композиция с сдържан вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще продължи да се раздира, само че и в следобедните часове тук-там ще прехвърча слаб сняг.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, със слаб до сдържан югозападен вятър. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 5° и 10°. Облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна. Вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за рисково мощни пориви със скорост до към 80 - 90 км/ч, е разгласен на следващия ден съвсем на всички места в Северна България, както и в западните елементи от Горнотракийската равнина.

Ветровито ще бъде и по Черноморието с сдържан, краткотрайно мощен вятър с посока от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, оптималните температури ще са м/у 6° и 9°, а вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините ще бъде с променлива облачност, по-често забележителна над Стара планина, където на обособени места ще прехвърча сняг.

Много прохладно време, с сдържан, по високите и открити елементи - мощен северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и температурите в курортите ще са близки до нулата.

Усилване напразно и стопляне освен у нас, само че и съвсем на всички места на Балканите. На места в северозападната половина от полуострова ще превалява слаб сняг.

Много прохладно ще бъде на следващия ден и в централноевропейските страни, също и на Британските острови, където и температурите ще са по-високи от нормалните. В източните региони от континента времето ще бъде облачно и със снеговалежи.

У нас в събота северозападният вятър краткотрайно ще отслабне, а дневните температури ще се намалят. Ще бъде по-често облачно, само че без основни превалявания. В неделя ще има повече слънчеви часове. Сутринта ще бъде студено, само че денем още веднъж ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР