Оправдаха се очакванията за много силен вятър тази събота. На

...
Оправдаха се очакванията за много силен вятър тази събота. На
Коментари Харесай

Идват студ, дъжд, и сняг

Оправдаха се упованията за доста мощен вятър тази събота. На Черни връх той беше над 140 км/ч, към морето поривите стигнаха до над 80 км/ч. Заради южната посока напразно температурите се повишаха до съвсем летни стойности - 20 градуса, измерени в Ахтопол и Ловеч. Това сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Обстановката продължава да е доста динамична. Студ, дъжд и сняг ни чакат в неделя. Вече тук-там в Западна България започнаха превалявания от дъжд.

През нощта преваляванията ще не престават и ще завали в съвсем цялата страна. Вятърът сменя посоката си и става северозападен, което значи, че бързо ще става студено.

В неделя преваляванията ще не престават и в композиция със захлаждането още преди обяд дъждът във високите полета от Западна България и Предбалкана ще минава в сняг, а по-късно денем и на повече места от Северна България ще вали сняг. Следобед от запад се чака прекъсване на преваляванията.

По-значителни превалявания от дъжд в неделя се чакат в областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. В мощ е код жълто, тъй като могат да паднат към и над 20 литра на кв/м дъжд.

Сутрешните температури ще са сред 3 и 8 градуса, а денем ще е по-студено - сред 1 и 6 градуса.

Планините в неделя: превалявания от сняг, в по-ниските елементи преди обяд от дъжд. По високопланинските проходи ще има условия за навявания.

През новата работна седмица времето ще бъде мразовито със утринните температури до -10 градуса. Ще превалява и сняг и дъжд. /factor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР