Опозицията в Народното събрание напусна залата и бойкотира избора на

...
Опозицията в Народното събрание напусна залата и бойкотира избора на
Коментари Харесай

Опозицията напусна залата и бойкотира избора на комисиите

Опозицията в Народното събрание напусна залата и бойкотира избора на комисиите.

Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ отхвърлят да излъчат свои представители в управленията на парламентарните комисии.

Първи зов за сходна стъпка насочи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ Предлагаме на останалите опозиционни партии, които са „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, да се откажем от всевъзможни председателски, да се откажем от зам.-председателски места и обединението ГЕРБ Движение за права и свободи ПП-ДБ-ЛГБТ да си ръководят дружно “, съобщи той.

След това изявление направи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Днес още един път ставате очевидци на прегрупирането на паралелната страна, с цел да оцелее, на задкулисието и на преодоляването на парламентарната народна власт, правенето ѝ на пленник на персонални, стопански и лобистки ползи. ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ са новото ръководещо болшинство в този парламент. За „ Възраждане “ се колебаем, тъй като споделиха, че няма да вземат участие в комисии, а преди почивката предлагаха заместник-председатели. Мотивите за тази странна коалиция са: ГЕРБ да се реанимират и да спасят Бойко Борисов, тъй като цялата страна е пленник на неговата персонална кожа, Движение за права и свободи – ясно, да се легитимират към този момент публично във властта. Тук посредата е огромния въпрос, тъй като Христо Иванов от лодката в Росенец стигна до прегръдката с Росенец. Защото ПП-ДБ от изчегъртването на Борисов стигнаха до реанимирането на Борисов. Ние оставаме съпротива на това задкулисие. Няма да предлагаме ръководители и заместник-председатели на комисии и напущаме залата, няма да участваме в това позорно гласоподаване, което легитимира паралелната страна като публично управление на Народното събрание “, съобщи тя.

Накрая и от „ Възраждане “ оповестиха, че се причисляват към Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР