Опозицията и основните медии поискаха оставката на министър-председателя на Естония

...
Опозицията и основните медии поискаха оставката на министър-председателя на Естония
Коментари Харесай

Опозицията в Естония иска оставката на премиера Кая Калас заради връзки на съпруга ѝ с Русия

Опозицията и главните медии желаеха оставката на министър-председателя на Естония Кая Калас, откакто стана ясно, че компания, която отчасти е благосъстоятелност на нейния брачен партньор, продължава да работи в Русия, съобщи Агенция Франс Прес.

Обществената телевизия ERR заяви на 23 август, че транспортната компания Stark Logistics, която е отчасти благосъстоятелност на брачна половинка на Калас Арво Халик, е траяла доставките до Русия след началото на войната с Украйна.

Съединените щати и Европейският съюз постановиха невиждани наказания против Москва, с цел да лимитират опцията на Русия да финансира военните си дейности след нашествието през февруари предходната година.

Stark Logistics сподели, че има единствено един естонски клиент, Metaprint, който сега е в развой на затваряне на завода си в Русия.

Компанията извършваше доставки, с цел да помогне за уреждането на затварянето на обекта.

Партията на центъра - главната съпротива на Калас, съобщи, че стартира полемики по избор на съмнение към премиера, до момента в който друга опозиционна партия - " Исама ", сподели, че тя " няма друга опция, с изключение на неотложно да подаде оставка ".

Няколко естонски вестника също я приканиха да подаде оставка.

В изказване във Фейсбук Калас сподели, че компанията на нейния брачен партньор е пособия на един от естонските си клиенти " в сходство със законите и наложените наказания ".

Тя сподели, че цялата търговия с Русия би трябвало " да спре, до момента в който продължава войната на съветската експанзия против Украйна ".

Съпругът на Калас се извини през днешния ден за зародилата обстановка и " вредата, породена на жена ми " и сподели, че неотложно ще продаде акциите си в Stark Logistics и ще се отдръпна от компанията.

Той сподели, че брачната половинка му " не е наясно " с работата му. Калас е министър-председател от 2021 година /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР