Опозиционният лидер на Беларус Святлана Тихановская заяви във вторник, че

...
Опозиционният лидер на Беларус Святлана Тихановская заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Тихановская е в САЩ и иска от Блинкън още повече снакции срещу Беларус

Опозиционният водач на Беларус Святлана Тихановская съобщи във вторник, че е поискала от американските управляващи да наложат наказания на компании в петролния бранш, дървесината и стоманата в нейната страна, до момента в който е на посещаване във Вашингтон, търсейки по-силни дейности против държавното управление на президента Александър Лукашенко, оповестява " Ройтерс ".

Тихановская е предоставила лист с предприятия, които опозицията би желала да бъдат глобени , в допълнение към съществуващите наказания на Съединени американски щати против политическите съдружници и държавни органи на Лукашенко, по време на среща с представители на Държавния департамент, в това число държавния секретар Антъни Блинкън в понеделник. Нейните претенции включват и държавния производител на калийни торове " Беларускалий ".

Такива ограничения ще надвишават съществуващите наказания от Европейския съюз и Съединени американски щати и " ще бъдат същински удар върху него, с цел да го накарат да промени държанието си и да освободи политическите пандизчии ", сподели тя на среща с кореспонденти във Вашингтон.

Тя прикани съветския президент Владимир Путин да спре да поддържа Лукашенко . " Отношенията сред Русия и Беларус сега са толкоз близки, че идната стъпка е загуба на самостоятелност ", сподели тя. " Разбираме, че Лукашенко би трябвало да заплати за поддръжката на Кремъл. "

Тихановская ще посети Белия дом и Капитолия във вторник.
 Литва даде дипломатически статут на офиса на Тихановская
Литва даде дипломатически статут на офиса на Тихановская

Ландсбергис: Беларуското демократично посланичество в Литва е публично акредитирано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР